AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi üzerine, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı konuşmayla ilgili 20 kurumun haberine erişim engeli getirildi. Yayınlarına erişim engeli ve yayın yasağı getirilen kurumlar arasında BirGün de yer alıyor.

Erdoğan’ın talebi üzerine Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasına erişim engeli getirildi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatının talebi üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı konuşmayla ilgili, aralarında gazetemiz BirGün’ün de yer aldığı 20 kurumun haberine erişim engeli ve yayın yasağı getirildi.

Kılıçdaroğlu’nun, 11 Şubat 2020'de partisinin grup toplantısında “FETÖ'nün siyasi ayağı” tartışmaları üzerinden 20 soru ve 20 yanıt sıralayarak, "Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır" ifadelerini kullandığı konuşmasına; Erdoğan’ın talebi üzerine erişim engeli ve yayın yasağı getirildi.

ERDOĞAN'IN 'SAYGINLIĞI ZEDELENMİŞ'

İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği; kararın gerekçesi olarak, “söz konusu paylaşımların talep edenin saygınlığını zedelediği ve kişilik haklarını da ağır biçimde ihlal ettiğini” belirtti. Kararda, 20 kurumun haberine ve bir kişisel sosyal medya hesabı içeriğine erişim engeli getirildi.

Mahkemenin 2021/7226 değişik iş sayılı kararına göre; yayınlarına erişim engeli ve yayın yasağı getirilenlerin listesi şöyle:

"BirGün, T24, Diken, Cumhuriyet, Odatv, Sendika.org, Gazeteport, Turkishnews, Gazetemanifesto, Yarinhaber, tr.Mehrnews, Muhalefet. Org, Medium.com, Türkiye Haber Ajansı, Ulusal, Halkın Habercisi, Ege’nin Sesi, Yurttaş Tv, Turkishnews"

HAKİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Erdoğan'ın avukatının talebi üzerine Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı konuşmayla ilgili haberlere erişim engeli getiren hakim hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Çelik, “Görevini kötüye kullanan ve dahası siyasi güdülerle hareket eden bu hakim hakkında derhal suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımızın konuşması ile ilgili olarak yayın yasağı ve erişim engeli koyanlardan hesap sormak boynumuzun borcu olsun! Görevini kötüye kullanan ve dahası siyasi güdülerle hareket eden bu hâkim hakkında derhal suç duyurusunda bulunup takipçisi olacağız” dedi.