Erdoğan'ın tehdit ettiği Can Dündar: Devlet memuru değil, gazeteciyiz

Hükümetin 'Türkmenlere yardım taşınıyor' diye savunduğu MİT TIR’larındaki silahların görüntülerini kamuoyuyla paylaştığı için hakkında 'casusluk' soruşturması başlatılan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından tehdit edilen Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, "Devlet memuru değil, gazeteciyiz" diye yanıt verdi.

susurluk belgeleri ortaya döküldüğünde de medyanın 'devlet memuru' ve 'gazeteci' olarak ikiye ayrıldığını savunan Can Dündar bugünkü köşesinde, basın kuruluşlarını üç maymunu oynamakla suçladı. Dündar, "Gezi’de de bir 'penguen medyası' vardı; ama onlar bile bugünkü kadar üç maymunu oynamamıştı.
Son olayda, bir illegal silah sevkıyatını suçüstü yakalayan görüntüleri, anlı şanlı medya organları veremedi. Ne zaman ki hakkımızda soruşturma açıldı, görüntülere yayın yasağı getirildi; medya haberi bu yasak üzerinden görebildi" diye yazdı.

'BİZ DEVLET KAPISINDA İŞ ARAYAN HİZMETLİLER DEĞİLİZ'
Tarihte de görüldüğü üzere suçüstü yakalanan devletlerin ilk refleksinin, medyayı 'casuslukla, hainlikle, milli sırları ele vermekle' suçlamak olduğunu belirten Dündar şu ifadeleri kullandı; Biz sır saklamakla görevli devlet memurları değiliz; gazeteciyiz. Gazetecilik bir kamu hizmetidir; ancak 'kamu'dan anlaşılması gereken 'devlet' değildir. Gazeteci, bazen -hatta çoğu zaman- devlete rağmen kamunun çıkarını savunmakla mükelleftir. Gazete, korkmadan, yılmadan, devletin hatalarını sergileyecek, kamu adına denetim görevi üstlenecektir. Böyle olması hem devletin, hem halkın, hem medyanın çıkarınadır. (...) Biz, devlet kapısında iş arayan hizmetliler değiliz. Halk adına devletten hesap soran gazetecileriz. Devletin kirli sırlarını saklamak, iktidarın açığını kapatmak, görevlerimiz içinde değil. Bu vesileyle farkımızı yeniden ortaya koyabildiğimiz için mutluyuz."

Dündar yazısını George Orwell'in “Gazetecilik, başkalarının basılmasını istemediklerini basmaktır. Ondan ötesi, halkla ilişkiler çalışmasıdır" sözleriyle noktaladı.

ERDOĞAN, 'BEDELİNİN ÖDEYECEK, BIRAKMAM ONU' DEMİŞTİ
TRT'de canlı yayına katılan Erdoğan, Can Dündar'ın ağır bir şekilde bedel ödeyeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı; "MİT'e yönelik atılan o iftiralar bir ajan bir casusluk faaliyetidir ve bu gazete de bunların arasına girmiştir. Bununla ilgili ben avukatlarıma talimatı verdim ve davayı anında açtım. Burada hakikaten samimi dürüst olan, onlara verdiğimiz eğitimi çok samimi olarak açıklarlar. Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu."

Can Dündar da Erdoğan'ın bu sözlerini haberleştiren Cumhuriyet gazetesinin başlığını Twitter hesabından paylaşmıştı.

Erdoğan'dan Can Dündar'a canlı yayında tehdit!

Can Dündar: Bu telaş, 'gidiyoruz, sonumuz fena'nın telaşı

Davutoğlu'ndan 'ağabey' pozları: TIR'ların içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez

İhaneti gördük