Sedat Peker'in açıklamalarıyla dikkatler Süleyman Soylu üzerinde yoğunlaşmışken gözlerin çevrildiği AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İslamofobi Sempozyumu'nda konuştu. Erdoğan, Soylu ve mafya tartışmaları hakkında değerlendirme yapmadı.

Erdoğan: İslamofobi düpedüz İslam düşmanlığıdır

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu adı verilen bir etkinlikte konuşma yaptı.

Konuşmasına "Sözlerime karşımızdaki meselenin islamofobi, islam korkusu düpedüz islam düşmanlığı olduğunu belirterek başlamak istiyorum. Batı başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde islam düşmanlığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır," sözleriyle başlayan Erdoğan, "Günümüzdeki islam düşmanlığı dalgası çok daha sinsi ve örtülü yöntemlerle yürütülmektedir. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e dini tercihlerini ifade edenlere yönelik saldırılar devletler tarafından desteklenmektedir. Batı da ırkçı ve islam düşmanı saldırılar son beş yıl için yüzde 250, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı yüzde 700 artmıştır," ifadelerini kullandı.

Erdoğan devamında, "Anadolu'yu ve Kudüs'ü ele geçirme hülyasıyla gerçekleştirilen Haçlı seferleri yıkımlarla dünya tarihinin seyrini değiştirmiştir. Batı, Türklerin şahsında somutlaştırdığı Doğulu toplumlara karşı kinini oryantalizm adı altında korumuştur. Son örneği de Avusturya Başbakanlık binasına terörist İsrail'in bayrağını çekmeyi koyuyorsa bunun nereye varacağını anlamak mümkündür," dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Son 5 yılda en büyük 5 AB ülkesinde sivil toplum kuruluşlarına 15 binin üzerinde islam düşmanlığı vakası bildirilmiştir. Önceleri islam düşmanlığı islamı terör yaftasıyla sunanlar artık tüm Müslümanları hedef almaktan kaçınmıyorlar. Kendilerini kültürel olarak üstün görenler müslümanlar başta olmak üzere diğer tüm gruplara ayrımcılık yapıyor.

Dünyadaki 7 buçuk milyarı aşkın insanın her birine islamın değil islam düşmanlığın küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız. Batıyı bir yana bıraktık kendi ülkemizde bile bu hastalığın tezahür ettiğini unutmamalıyız. Ezana, camiye, baş örtüsüne, dini ibadetlere tahammül edemeyenlere rastlayabiliyoruz. Ülkemizde yıllardır süren laiklik tartışmalarının gerisinde dini özgürlüklerin korunmasından ziyade yasaklanması niyetlerinin yol açtığı gerilimler vardır.

İslam düşmanlığına kaarşı yürüteceğimiz mücadelenin stratejisini içeriye de kapsayacak şekilde belirlememiz gerekiyor. Bize düşen gerçekleri dünyaya anlatmaktır."