Erdoğan Kabataş yalanını tekrar diline doladı: 'Hâlâ ahlaksızca üzerine gidiyorlar'

Havuz medyasında 15 köşe yazarının Kabataş yalanını eleştirenlere karşı tek sesle yüklenmelerinin ardından, daha önce bu iddiaları mitinglerde defalarca dile getiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir kez daha yalanı sahiplendi.

Türk Metal İş Sendikası'nın Kadın İşçiler Kurultayı’nda konuşan iki yıl önce görüntülerini açıklayacağı olaya tekrar değinen Erdoğan, “Gezi olayları yaşadık. Bir anne çocuğuyla beraber Kabataş’ta bir grubun tacizine maruz kaldı. Kimse o kadını taciz edenleri konuşmadı, onları kınamadı, onların peşine düşmedi. Tacize uğrayan kadına ise etmedik hakareti bırakmadılar" dedi.

Erdoğan, Kabataş yalanını savunan yandaş medyanın yazarlarını da savunmayı ihmal etmedi. Kendisi bir AKP İlçe Başkanı'nın eşi olan Zehra Develioğlu'nun üstü çıplak ve lelerinde deri eldiven giyen 50-100 kişilik grupla ilgili ortaya attığı iddialar gerçek olmamasına rağmen bunu sahiplenmeyi sürdüren yazarları öven Erdoğan, "
Olumlu yazılar yazan dört tane bayan köşe yazarlarına da sosyal medyadan üzerlerine gittiler. Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı. Hukuk böyle diyor. Tacize uğrayanın acısını deşmek için seferber olundu” dedi.

Kadın haklarının savunanları imam hatip gibi okullarda okuyan başörtülü kadınlara karşı “ayrımcılık” yapmakla suçlayan Erdoğan, “Bunlar için önemli olan kadının kendisi değil, bazı kadınlardır” diye konuştu.


Geçtiğimiz hafta, Develioğlu'nun iddialarını haberleştirerek Star gazetesinin manşetine taşıyan Elif Çakır'ın avukatı, iddiaların artından ortaya çıkan Mobese görüntülerinin hikâyenin "büyük bir kandırmaca olduğunu" ortaya çıkardığını ve birçok kişiyi zor durumda bıraktığını belirtmişti. Ardından Habertürk kanalında yayımlanan bir programda BirGün yazarı Enver Aysever le Star gazetesi yazarı Halime Kökçe arasında çıkan tartışma üzerine konu yeniden alevlenmişti. 

Son olarak dün, başta hakkında Kabataş yalanıyla ilgili yazılarından dolayı suç duyurusu olan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi olmak üzere 15 yandaş köşe yazarı "Diliniz KABA vicdanınız TAŞ" başlığıyla yazılar kaleme almış ve yalana sahip çıkmıştı.


CİNSİYET EŞİTLİĞİ DEĞİL, ‘FITRİ FARK’
Erdoğan, kadınlar ve erkeklerin eşit olmadığına dair söyleminin de arkasında durdu. Bu söylemin bizzat kadınlara fayda sağlayacağını belirten Erdoğan, “'Kadın ile erkek arasındaki fıtri farklara işaret etmek, kadına karşı ayrımcılık değil tam tersine onun haklarının korunmasının, kollanmasının garantisidir. Kadın bedeninin istismarına karşı çıkmak, onun bir meta, bir istismar aracı olarak kullanılmasına itiraz etmek, ayrımcılık değil tam tersine kadının onuruna, haysiyetine saygı göstermektir” diye konuştu.

Selvi coştu bir kere: 'Diliniz KABA vicdanınız TAŞ' eylemleri devam edecek!

Yandaş yazarlardan toplu 'Kabataş kalkışması': Diliniz KABA vicdanınız TAŞ

Kabataş yalanı üzerine üç konuk canlı yayını terk etti

Çakır ve Selvi hakkında Kabataş yalanı ile ilgili suç duyuruları bir yıldır bekletiliyor

Elif Çakır’ın avukatından Kabataş yalanı itirafı: 'Ortada büyük bir kandırmaca vardı!'