AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmesini yorumlayan iktidara yakın isimlerden Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın ‘yerli ve milli ittifakı’ genişletmek istediğini ancak Karamollaoğlu’nun ittifaka yakın durmadığının farkında olduğunu belirtti.

“Erdoğan, Karamollaoğlu’nun ittifaka yakın olmadığının farkında”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun dün Saray’da yaptıkları görüşme, siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Karamollaoğlu’nun kanepede oturtulması üzerinden tartışılan görüşmeyi köşe yazısında gündemine alan Hürriyet’in iktidara yakın yazarı Abdülkadir Selvi, Saadet liderinin Cumhur İttifakı’na yakın olmadığını düşündüğünü, Erdoğan’ın da bunun farkında olduğunu belirtti.

Selvi, Erdoğan’ın Saadet’i “CHP ile HDP’nin yanında” değil, kendi yanında görmek istediğini kaydederek, “Sizin yeriniz burası. Ben ittifak için elimden gelen gayreti gösterdim” mesajı verdiğini dile getirdi.

Abdülkadir Selvi, “Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinden ne çıktı?” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“GERÇEKÇİ OLMAK LAZIM”

“Dünkü görüşmede de Cumhur İttifakı’na davet etmesi sürpriz karşılanmamalı. Ama gerçekçi olmak lazım. Karamollaoğlu’nu hiç o karasularda yüzer gibi görmüyorum. Sadece bu diyaloğun sürdürülmesi sağlanabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı içinde yer alması konusunda samimi buluyorum. Erdoğan sadece oy hesabıyla değil, Türkiye’nin temel meselelerindeki yaklaşımı ile Saadet Partisi’ni CHP ya da HDP ile aynı kulvarda değil, yanında görmek istiyor. Çünkü Erdoğan, 2023’e giderken, “milli ve yerli ittifakı” genişletmek istiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de, “HDP ve terör örgütleriyle el ele olmak, milli ve yerli bildiğimiz İYİ Parti’ye hiç uygun düşmeyebilir” diye çağrı yapmıştı. Ama Akşener’e, ”Evine dön” çağrısı sonuçsuz kalmıştı.

Temel Karamollaoğlu’nu AK Parti ile ittifaka yakın görmüyorum. Erdoğan da bunun farkında. Ama Milli Görüş tabanına, “Sizin yeriniz burası. Ben ittifak için elimden gelen gayreti gösterdim” mesajı veriyor. Erdoğan’ın hedefi hem Saadet Partisi’nin tavanı hem de tabanı...”