Erdoğan kendini 'öteki tarafta akladı'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan muhalefete ve yakın zamanda Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi haberini 'yüzde 52 ile seçilmiş cumhurbaşkanına idam' başlığıyla veren Hürriyet gazetesine gözdağı vermek isterken adeta 'ofsayta düştü'. Ahireti hatırlatan Erdoğan, "Orada hesaplar şaşmaz. Orada rüşvet geçmez. Orada yolsuzluk yok. Orada terazi çok dürüst tartar" dedi.

Açılış adı altında mitingler düzenleyen Erdoğan bu kez Nevşehir'de yaptığı konuşmada, "Ne dediler? ‘Muhtar bile olamaz’ Milletim beni başbakan, cumhurbaşkanı yapınca bu defa da Menderes’in akıbetiyle, yüzde 52 ile seçilmiş cumhurbaşkanına idam başlığıyla üzerine de resmimi koydular. Bir de biz öyle yapmadık diyorlar. Biraz dürüst olun. O dolarlarınız, şirketleriniz sizi hiçbir zaman o büyük hesap gününde o hesaptan kurtarmayacak. O büyük hesap günü ebedi alemdir. Orada hesaplar şaşmaz. Orada rüşvet geçmez. Orada yolsuzluk yok. Orada terazi çok dürüst tartar" ifadelerini kullandı.

'BİR POP STAR ÇIKARDILAR'

erdogan-kendini-oteki-tarafta-akladi-48405-1.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim şarkıları için saz çaldığı ve şarkı söylediği videolara da değinen Erdoğan, Demirtaş'ı 'pop star' olarak niteledi. Erdoğan, "Bir pop star çıkardılar. İyi saz çalıyormuş. Sesi de güzelmiş öyle diyorlar. Hayırlı olsun. 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp 50 kişinin ölümüne neden olan bu değil miydi? Parti barajı aşamazsa kriz çıkarmış, erken seçime gidilirmiş. Bu ülkede hukuka, yasalara ters hareket edenler gereğini görür" diye konuştu.

'Diyarbakır'da sözde müftü, Ege'de eşcinsel aday göstermiyoruz'