Salı günü canlı yayında rahatsızlandığı için programları iptal edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün sahalara indi. Aliyev ile Teknofest'i ziyaret eden Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Teknofest'e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Amerikalı firmaların reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu 'mandacılıkla' suçladı
Fotoğraf: AA

Geçtiğimiz Salı katıldığı canlı yayında rahatsızlandığı için programları iptal edilen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün tekrar sahalara inerek çalışmalarına başladı. 

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bugün Teknofest 2023'e katıldı. İki lider ve eşleri, Aliyev'in kullandığı Togg ile alana geldi. 

Burada Aliyev ile Kahramanmaraş’a canlı bağlantı gerçekleştiren Erdoğan, Haydar Aliyev İlkokulu Temel Atma Töreni'ni gerçekleştirdi. Teknofest'te de 'mikser şovu' devam etti.

Temel atma törenin ardından Erdoğan, İlham Aliyev'e Haydar Aliyev'in yüzüncü yıl doğumunun anı pulunu hediye etti. Erdoğan, Aliyev'in deprem bölgesi Kahramanmaraş'a 1000 kalıcı konut sözü verdiğini de söyledi.

Bağlantının ardından Erdoğan, kürsüye gelerek konuşmasına başladı.

Erdoğan'ın, burada yaptığı açıklamsı şöyle:

"Maşallah bu yıl da İstanbul TEKNOFEST bir başka güzel. Ülkemizin 81 vilayetindeki tüm genç yüreklere selamlarımı gönderiyorum. Dünyanın 1 numaralı havacılık, uzay ve teknoloji festivalinde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de katılımları için teşekkür ediyorum. Teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da ardından inşallah Ankara'da yapıyoruz. Milli teknoloji hamlemizin somut örneklerinin sergilendiği Teknofest'e hayırlı olmasını diliyorum.

Teknofest kendi alanında bir markaya dönüştü. Bu yıl 330 bin takım ve 1 milyon yarışmacı başvurusuna ulaştık. Katılımların artmasıyla birlikte ödül ve teşvik sayısı da yükseldi. 4 milyon ile başlayan süreç 44 milyonu buldu. Önümüzdeki dönemde başarı çıtasını daha da yükselteceğine inanıyorum. 

"BAYKAR BU MİLLETİN ÖZ EVLADI OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU"

6 Şubat depremleri sonrasında milletimizin imdadına koşan T3 vakfımızı ve Baykar şirketimizi tebrik ediyorum. Baykar asrın felaketi karşısında sergilediği örnek duruşla bu milletin öz evladı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Az önce temelini attığımız deprem konutları için de İlham kardeşime de çok teşekkür ediyorum. Biz Türkiye'de teknoloji ekosistemi oluşturmak için çok çaba harcadık. İşte bugün yıllar önce diktiğimiz fidanların kök saldığını, meyveye durduğunu görmenin mutluluğunun içerisindeyim.

Bir siyasetçi için en büyük mutluluk kaynağı, verdiği emeklerin boşa gitmediğini bizzat görmesidir. Türkiye'de geri kalmışlığın prangalarını biz kırdık. Dışa bağımlılığın milletimizin kaderi olmadığını biz gösterdik. 

Sevgili gençler, ülkemizin her birinin ardından mühendislerimizin, teknisyenlerimizin emeği olan projelerini birer birer hayata geçiriyoruz. Burada yarınların uzay yolcularını, pilotlarını, mühendislerini, fizikçilerini görüyorum. Aziz Sancar'ın izinden giderek Türkiye'ye yeni Nobel'ler kazandıracak yeni bilim insanları görüyorum.

MUHALEFETİ YİNE HEDEF ALDI

Son günlerde yaptıkları skandal açıklamalarla karınlarında büyüttükleri kin ve nefreti ortaya koyuyorlar. Biri geliyor ABD şirketine peşkeş çekmekten bahsediyor. Ne yapsalar, ne etseler boş. Önceki gün artık koalisyon masası biliyorsunuz arttı. Önce 6 dediler, sonra 7 oldu, şimdi 9'lu bir masa var.

Buradan bir şey çıkmaz. Geçmişte bu koalisyonları çok gördük. 3 ay hükümetler oldu bu ülkede. Başkanlık sisteminin sağladığı ne? Ülke bu koalisyonlardan kurtuldu. 

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER

9'lu koalisyonun adayı yine ipe sapa gelmez bir sürü şeyler söyledi. Kendisine verilen talimatları tek tek söylemeye başladı. Gittiği Amerika'da kendisine verilen talimatları ifşa etmeye başladı. Teknofest'e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Ülkemize, milletimize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken, Amerikalı firmaların reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır. Senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü. Türkiye'de böyle bir yatırım yapma isteklerinin olduğunu söyledi. Buyurun gelin dedim. O gün bugündür biz bir daha görmedik. Türkiye'de yatırım yapmak yürek ister yürek. Türkiye'de güvenilir iktidarın olmayı görmeyi gerektirir. Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefini baltalamaya çalışanların bir asır önce istiklal harbimize karşı çıkan İngiliz ve Amerikan muhitleri cemiyetinden farkı yoktur. 

Kılıçdaroğlu ve yandaşlarının yönetiminde Gazi'nin partisi, Amerikan Muhipleri Cemiyeti'ne dönüşmüştür. Burada uzay çalışmalarının yapılacağından bahsediyor. 

"BAY BAY KEMAL'İ YİNE KANDIRMIŞLAR"

Anlaşılan Bay Bay Kemal'i Amerika seyahatinde yine kandırmışlar. En azından Boğaz köprüsünü kendisine satmaya kalkmamışlar. Önüne konanı okumaktan, kulağına fısıldananı söylemekten başka bir şey bilmeyen birini bu kadar konuşmaya gerek yok. 

Gazi Mustafa Kemal'in hatırasına hürmeten CHP'yi, özellikle de CHP'ye oy vermeyi düşünen vatandaşlarımıza Allah'tan sabır diliyorum. En büyük sabrı da siz gençlerimize diliyorum. İnşallah 14 Mayıs'ta tüm bu utanç sahnelerine son vermeye hazır mısınız? Seçimlerin ardından tüm vaktimizi ve enerjimizi Türkiye Yüzyılı'nın inşasına ayırmaya hazır mısınız?

Biz müjde açıkladıkça birileri bozuluyor adeta karalar bağlıyor. Şimdi de çıkmış Giresun'daki kardeşlerime, fındığın kilosunu 4 dolar artıracağım diyor. Hayatın yalan ya. Siz neyi söz verdiniz de yaptınız? İstanbul'da su fiyatlarını, otobüs fiyatlarını düşüreceklerdi. Ne oldu? Ankara öyle, İzmir öyle.

"UZAY YOLCULARIMIZI TESPİT ETTİK"

1 yedek, 1 asil uzay yolcumuzu tespit ettik. Uzay yolcumuz, ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor. Uzay yolcularımızı tanıma vakti geldi.

Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri'nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak. Yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever."

RAHATSIZLIK SONRASI İLK MİTİNG İZMİR'DE

Erdoğan, daha sonra saat 13.00'te Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek.

Rahatsızlığı sonrası ilk mitingini 15.30'da İzmir'in Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirecek olan Erdoğan, İzmir'deki Bayraklı Şehir Hastanesi'nin de açılışını yapacak.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan 25 Nisan akşamı Ülke TV'de katıldığı canlı yayında rahatsızlanmıştı. Yayın kesilirken "eyvah eyvah" sözleri duyulmuş, verilen aradan sonra yayın kapatılmıştı. Seçim çalışmaları sırasında "midesini üşüttüğünü" belirten Erdoğan, "Sizlerden ve izleyicilerimizden helallik diliyorum" demişti.

Erdoğan, geçirdiği rahatsızlıktan bir gün sonra (26 Nisan) yaptığı açıklamada, programını iptal ettiğini ve doktorlarının tavsiyesi üzerine evde dinleneceğini duyurmuştu.

Erdoğan önceki gün de Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan online olarak bağlanmıştı. Erdoğan’ın katılacağı Mersin mitingi ise ileri bir tarihe ertelenmiş, gazeteci İsmail Saymaz, Erdoğan için yapılacak Euro D, ATV Avrupa, NTV Avrupa ve TRT World ortak yayının da iptal edildiğini duyurmuştu. Yine Çarşamba günü de Erdoğan’ın Sivas, Yozgat ve Kırıkkale programları iptal edilmişti.

Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP’li Cumhurbaşkanı’nın 'Gastroenterit enfeksiyonu' geçirdiğini bildirmişti.