AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da kendi adını taşıyan spor kompleksinde konuştu. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunu hedef alan Erdoğan, "Neden yaşın 70'e geldikten sonra mezhebinle kamuoyunun karşısına çıktın. Bizim alevilik, sünnilik, şiilik diye dinimiz yok tek dinimiz İslam" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunu hedef aldı!
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.  

Erdoğan, "Neden yaşın 70'e geldikten sonra mezhebinle kamuoyunun karşısına çıktın. Bizim alevilik, sünnilik, şiilik diye dinimiz yok tek dinimiz İslam. Bay Bay Kemal kim sana bu zamana kadar böyle bir şey sordu ki?" ifadelerini kullandı.  

"BİZİM ALEVİLİK, SÜNNİLİK, ŞİİLİK DİYE DİNİMİZ YOK, TEK DİNİMİZ İSLAM" 

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kılıçdaroğlu dönemi SSK'sının videosuna bakın. Hali görüyorsunuz Bay Bay Kemal bu rezaletin, sefaletin sebebisin. Buna 5 tane koyun verin kaybeder gelir. Bu sıkıntıları beraberce çözeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasında ayrıca Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" videosunu da hedef alan Erdoğan şunları söyledi: 

"İYİ Parti LGBT'ci. Bunlar LGBT'ci. Bizim için aile kutsaldır. Bunlar için öyle bir dert yok. Gelince Diyanet İşleri'ni kaldıracaklarmış. Siz ne hayasızsınız. Bugüne kadar nerdeydin Bay Bay Kemal şimdi camide geziyor. Kürt kardeşlerimi tahrik etmeye çalışıyor. Kürt kardeşlerim sicilini bildikleri bu zata kanmayacak. kalkıp mezhebini öne attı. Bu zatı kimse böyle itham etmedi. Neden yaşın 70'e geldikten sonra mezhebinle kamuoyunun karşısına çıktın. Bizim alevilik, sünnilik, şiilik diye dinimiz yok tek dinimiz İslam." 

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şu şekilde: 

"ŞU ANDA ENFLASYONDA BİR SIKINTIMIZ VAR" 

"Biz IMF'ten 1 kuruş aldık mı? Şu anda enflasyonda bir sıkıntımız var ama faizi 8 buçuğa düşürdük, daha da düşecek. Geçmişte yaptığımıza göre bugün de yaparız, yarın da yapacağız. Binlerce başlıkla Türkiye Yüzyılı'nın inşasını sizlerle başaracağız. Ekonomideki sıkıntıları da unutmuyoruz. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürecek adımları kararlılıkla atmayı sürdürüyoruz. Şunu çok açık, net söylüyorum. 14 Mayıs'tan sonra özellikle gıdada bu çeşitli gıdalar olabilir. Yanlış yola gidenlere yapacağımız düzenlemelerle gerekli dersi vereceğiz. Biz kasaptaki eti marketteki sütü de önemsiyoruz. Diğerleri gibi değiliz bunlar yalan söylüyor. Bunlardan biri de Bay bay Kemal." 

"Savunma sanayi başta olmak üzere her alanda ekmeğimizi büyüteceğiz. 21 yıl boyunca biz bunun için çabaladık. Kardeşlerim göreve geldik 25 havalimanı vardı. Şimdi 58 tane var nereden nereye. Dünyadan Türkiye'ye bu hastanelerimiz için geliyor. Çam Sakura'dan tutun bütün bu hastaneler. Şimdi önümüzde İzmir var, orada da hastane açacağız." 

"HUZUR OLMADAN GELECEĞİMİZE NASIL GÜVENLE BAKABİLİRİZ?" 

"Ülkemizin tamamını depreme hazırlamak için kentsel dönüşüm projeleri hazırlıyoruz. Tarihi bir dönüşüm kampanyası başlatıyoruz. İnşallah her yıl 300 bin konutu dönüştürerek 5 yıl içinde İstanbul'daki riskli yapıların tümünü yenilemeyi düşünüyoruz. Huzur olmadan, yatırım olmadan, üretim olmadan, kalkınma olmadan geleceğimize nasıl güvenle bakabiliriz? Bizim en büyük vaadimiz işte budur. Bay bay Kemal'in bu tür vaatleri var mı? Bay Bay Kemal'in vaadi yok. Bol bol yalan. Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Esrar kaçaklarının paralarını buraya getirecekmiş. Bay bay Kemal'in içi ya Kandil'deki teröristlerle, teröristlerin parlamentodaki uzantılarıyla, bu adamın parlamento odasında niçin PKK'nın uzantılarıyla görüşüyor?" 

"Kapalı kapılar arkasında ne görüştü, ne yaptı? Açıklayamaz... Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Selo'yu çıkaracakmış. Teröristbaşı Öcalan'ı çıkaracakmış. Değerli kardeşlerim bu ülke terör devleti değildir. Türkiye, asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değildir. Peki Bay bay Kemal bunları söylerken Bayan Meral ne söylüyor? Aykırı bir ifadesi var mı? 7'li masa iyice dağıttı. Şimdi bu 7'li masayı benim Sakaryalı kardeşlerim, 14 Mayıs'ta da siz dağıtacaksınız."