AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada CHP'li belediyeleri hedef aldı. Erdoğan, "Ana muhalefet Antalya'da yangın oldu. Muğla'da yangın oldu. Büyükşehir belediyesi onlarda. Ne yaptınız? Oralarda herhangi bir şey yaptılar mı? Yine biz yaptık biz," dedi. Erdoğan, "Konut ve kira fiyatlarının önüne geçecek yeni bir hamleyi milletimizle paylaşacağız," ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Konut ve kira fiyatlarının önüne geçecek yeni bir hamleyi paylaşacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan "Bugüne kadar İstanbul'da da 300 bin konutu dönüştürerek gerçekten zor bir işi gerçekleştirdik. Tarihi bir başarıya imza attık" iddiasını dile getirdi.

Erdoğan, 17 Ağustos depremini anımsatarak "O felaketin olduğu dönemde bu ülkenin iktidarında kim vardı? Şu anda rahmetli olmuş Ecevit vardı, değil mi? Peki o deprem afetinde acaba iktidar ne yaptı? Tamamen bittiler. Tükendiler. Fakat biz iktidara geldik, bütün bu yıkılan yerleri ayağa kaldırdık. Bingöl depremini hatırlayın, Van depremini, Simav'ı hatırlayın, Kütahya'yı hatırlayın. Sakarya'yı, Gölcük'ü, Kocaeli'nin genelini hatırlayın, hepsinde anında Malatya'da, Elazığ'da bütün şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırdık. Çünkü biz söz verdik mi yaparız ve yaptık," gibi iddialarda da bulundu.

CHP'Lİ BELEDİYELERİ HEDEF ALDI

Erdoğan, sözü fazla uzatmadan CHP'ye getirdi.

"Deprem, sel baskını, heyelanların bu ülkenin gerçeği olduğunu unutmadan insan aklı ve teknolojinin imkanlarını ele alarak Rabbimize teslim olacağız. Ana muhalefet Antalya'da yangın oldu. Muğla'da yangın oldu. Büyükşehir belediyesi onlarda. Ne yaptınız? Oralarda herhangi bir şey yaptılar mı? Yine biz yaptık biz," diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"İzmir depremini hatırlayın. İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP'de. Ne yaptılar? Hiçbir şey. Bütün o deprem konutlarını ayağa kaldıran yine biz olduk.

Büyükşehir belediyesi CHP'de diye seyredemezdik. Öyleyse elleri kolları sıvadık ve devlet olarak buralara yardım elimizi uzattık. Bu işler lafla olmaz. Yalanla olmaz. Çarpıtmayla olmaz. Eğer böyle yaparsanız bir felaket gelir hepsini de siler süpürür. Bunun için milletimize ne söz vermişsek harfiyen yerine getiriyoruz. Yapılamayacak hiçbir sözün yükünün altına girmiyoruz.

Ne aldanan olacağız, ne aldatan, ilkemiz bu. Elbette her konuda bu ilkeyi hayata geçerli kılacağız. Ama depreme ve diğer afetlere hazırlık konusunda bu ilkeye tavizsiz bir şekilde bağlıyız. Sizlerden bu tür hassas meselelerde aklın ve bilimin ışığında yapılan işler dışında esip gürleyenlere itibar etmemenizi istiyorum.

Bay Kemal'in akşam söylediği başka, sabah söylediği başka. Geçmişte yaşadığımız acıları ve önümüzdeki potansiyel tehditlerin büyüklüğünü göz önüne alarak İstanbul'u kentsel dönüşüm projelerimizin merkezi olarak ilan ettik. 300 bin konutu dönüştürerek gerçekten zor bir işi gerçekleştirdik. Tarihi başarıya imza attık. Sahada 140 bin konut ve işyerinin dönüşümü devam ediyor. Fikirtepe gibi eskiden beri süregelen sorunlar sebebiyle adeta kangrene dönüşmüş bir yerde bile 15 bin konutun dönüşümünü sağlıyoruz.

Şu İstanbul'da büyükşehir belediyesi kimde? CHP'de. Peki CHP acaba şu görevi aldığı alalı neredeyse 3 yıl oldu. Acaba depreme, konut inşasına yönelik herhangi bir şey gördünüz mü, duydunuz mu? Bu İstanbul'da ben de büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. Şu KİPTAŞ konutlarını yapan bu kardeşiniz oldu. Aşkınan koşan yorulmaz. Bu iş aşk işi aş. Dertli olacaksın derti. Yok Bodrum'muş, şurasımıymış, burasıymış. Sel afeti oluyor nerede beyefendi? Yangın var yine aynı yerde. Değişen bir şey yok. İstanbullu gereken dersi Allah'ın izniyle 2023'de Haziran'da verecek mi? Vermeye hazır mıyız? Ben size inanıyorum. Size güveniyorum. Gereğini yapacağız.

KONUT VE KİRA FİYATLARI

Bu süreç böyle devam edecek. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızın büyüklüğü yapılan işin çapını ortaya koymaya yeterlidir. 3 milyon konutun dönüşümünden, 1 milyon 200 bine yakın konut inşa etmekten bahsediyoruz. Bu Türkiye için başlı başına bir devrimdir. İnşallah önümüzdeki ayın ortasına doğru konut ve kira fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçecek, depreme hazırlık çalışmalarına katkı sağlayacak yeni hamleyi milletimizle paylaşacağız. Şimdilik müjdeyi vereceğimiz güne bırakıyorum.

İnşallah tarım kredi kooperatifinde koyun, kuzu fiyatı ciddi manada düşürüldü. Şimdi büyükbaş hayvanlara da geçiyoruz. Diğer ürünlerde yüzde 30-35 gibi indirimler yapmak suretiyle ucuz fiyatla ürünlerimizi ulaştıracağız. Derdimiz vatandaşımıza ucuz fiyatla ürün vermek. Abdülhamid Han sondaj gemimiz şu anda sondaj yapıyor. Unutmayın Abdülhamid Han yalnız değil. Abdülhamid Han'a saldıranlar yalnız. Onların cesedi var cesedi. Ama Abdülhamid Han bir tarih, abide. O abide oluşuyla yaşıyor. Allah razı olsun. Rabbim yar, yardımcımız olsun."