İstanbul'un farklı ilçelerinde seçmene seslenen Erdoğan, "Ne gerekiyorsa yapacağız ve bu işin ilk turda bitmesini sağlayacağız" dedi. LGBTİ+'ları hedef gösteren Erdoğan "Adeta veba gibi yayılan bu salgınlarla, akımlarla ilgili gereken tedbiri almamız gerekiyor" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nu Rusya çıkışı üzerinden eleştiren Erdoğan, "Bay Bay Kemal, 'Rusya'ya yaptırım uygularız' diyor. Bu ne akıl, bu nasıl anlayış?" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan LGBTİ+'ları hedef gösterdi, Kılıçdaroğlu'nu "Rusya ile ilişkileri bozmakla" suçladı
Fotoğraf: AA

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İstanbul Ümraniye’de düzenlenen mitingde konuştu. Konuşmasında muhalefeti hedef alan Erdoğan, Millet İttifakı'nı 'terörle kol kola yürümekle' suçladı. 

"Talimatı Kandil'den alanlara gereken cevabı sandıkta vermeye hazır mısın? Ülkenin değerlerini yabancılara, tefecilere peşkeş çekme sözü verenleri o sandığa gömmeye hazır mısınız?"  ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz bir ve beraber oldukça Allah'ın izniyle koalisyon masasını da yıkıp geçeriz, terör ve tefeci tezgahını da ezip geçeriz." 

Rusya'yı seçimlere müdahale etmekle suçlayan Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, 'Rusya'ya yaptırım uygularız' diyor. Bu ne akıl, bu nasıl anlayış? Benim milletim sana bu ülkeyi teslim etmez" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yaptığımız her işte attığımız her adımda tarihimize ve milletimize duyduğumuz sevgi ile ülkemize bir aşk mektubu yazdık. Hiçbir köken, inanç ayrımı yapmaksızın milletimize bir aşk mektubu yazdık. Okurken kimi zaman gözleri dolacak, kimi zaman yüzleri gülecek, gençlerimize bir aşk mektubu yazdık. Bu mektubu ilmik ilmik dokurken yazılabilecek ne kadar güzel şey varsa bize az geldi. Kalpten kalbe görülmeyen köprüler kurduk.

Ülkemiz sınırlarını aşıp tüm dünyayı kucaklayan vicdan köprüleri kurduk. Şimdi de Türkiye Yüzyılı'nın eşiğinde engellerin aşıldığı, hayallerin gerçekliğe dönüştüğü, gerçeklerden geleceğe doğru adım attığımız o tarihi günün arifesindeyiz. Yazdığımız aşk mektubunun muhatabı tüm milletimizin yüzyılı olacaktır. Türkiye Yüzyılı hepimizin yüzyılı olacak. 

CHP, çöp demektir, çukur demektir, çamur demektir, susuzluk demektir.

"TALİMATI KANDİL'DEN ALIYORLAR"

Biz 14 Mayıs seçimlerini ülkemizin geleceğine, milletimizin kazanımlarına, devletimizin hedeflerine sahip çıktığımız bir demokrasi şöleni olarak görüyoruz. Ey Türkiye, ey İstanbul, ey Ümraniye bu mücadelede bizimle misin? Milli iradeye gölge düşürmek için kırk takla atanlara sandığın gücünü göstermeye hazır mısın? Mertçe yarışmak yerine genel başkanlığa geldikleri gibi rakiplerini de kasetle elemeye çalışanlara karşı sandığın namusuna sahip çıkacak mısın? İktidarı milletin gönlüne girmekte değil de, terör örgütü ile kol kola görmekte onların gönlüne girmekte sandığa dar etmekte hazır mısın?

Talimatı Kandil'den alanlara gereken cevabı sandıkta vermeye hazır mısın? Ülkenin değerlerini yabancılara, tefecilere peşkeş çekme sözü verenleri o sandığa gömmeye hazır mısın? Türkiye Yüzyılı'na giden yolda yarım kalan programlarımızı, yatırımlarımızı tamamlamak için bizimle birlikte olmaya hazır mısın?

KILIÇDAROĞLU'NA RUSYA TEPKİSİ

Bay Bay Kemal, 'Rusya'ya yaptırım uygularız' diyor. Bu ne akıl, bu nasıl anlayış? Bugüne kadar biz tarım ürünlerinde Rusya bizim en önemli müttefiklerimizden, savunma sanayinde öyle. Turist akınında 5,5 milyona yakın turist Rusya'dan geliyor. Bunu ne yapacaksın?

 ABD'den aldığın talimatla mı yapacaksın? Biden, 'Erdoğan'ı düşürmemiz lazım' diye talimatı verdi. Yarın, sandıklar demek ki Biden'a da bir cevap verecek. Peskov diyor ki 'Yalan söylüyor' diyor. Benim milletim sana bu ülkeyi teslim etmez.

Rusya-Ukrayna savaşına balıklama dalacaklar. Savunma sanayini çökertip kazanımları yok edecekler. Türkiye Yüzyılı hazırlığı için yaptığımız yolları, köprüleri, konut hamlelerini işlevsiz hale getirecekler. Karadeniz gazının, Gabar'daki petrolün üstüne petrol dökecekler.

Terörle mücadelede Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Besler Deresi'nde bunları bitirdik. Bay bay Kemal'in yanındakiler 'Buna devam edeceğiz' diyor. Gizli kapılar arkasında bay bay Kemal terörün bundan sonraki süreci konuşuyor.

Bunun için ne yapacağız? Yarın sandıklar kapanana kadar durmadan, dinlenmeden çalışmaya var mısın? Ne gerekiyorsa yapacağız ve bu işin ilk turda bitmesini sağlayacağız. Biz bir ve beraber oldukça Allah'ın izniyle koalisyon masasını da yıkıp geçeriz, terör ve tefeci tezgahını da ezip geçeriz."

SANCAKTEPE'DE KONUŞTU: BU SELO KİM? TERÖRİSTİN BAŞI!

Ümraniye'deki konuşmasının ardından Sancaktepe'de konuşan Erdoğan, seçim dönemi boyunca kullandığı söylem ve suçlamaları devam ettirdi.

Kılıçdaroğlu'nu 'teröristlerle iş birliği yapmakla' suçlayan Erdoğan, tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Teröristin başı" ifadesini kullandı. 

LGBTİ+'ları hedef göstermeyi sürdüren Erdoğan, şöyle devam etti: "Aile kurumunun sapkın akımlar karşısında korunmasına önem veriyoruz. AK Parti'ye LGBT sızamaz. Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Aileyi yedirtmeyeceğiz. Seçim sonrası aileyle ilgili kurumu güçlendirmenin adımını atacağız. Kadına şiddet konusunda da kesinlikle tavrımız nettir. Kadına şiddeti kabul etmemiz mümkün değil. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz bu konuda birilerinden de izin almaya mecbur değiliz."

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"Bay bay Kemal Diyarbakır Annelerini kaç kere ziyaret ettin? Onların yavrularını dağa kaçıranlarla utanmadan seçime gidiyorsun. Bay Bay Kemal'in yanında kimler var? Kandil, Kandil'in parlamentodaki uzantıları var. 

Rusya ile ilişkilerimizi bozma ihalesini Bay Bay Kemal'e kimin verdiği, ortada hiçbir şey yokken Alevi-Kürt videolarının niçin çekildiği, Pensilvanya'da 8 saat boyunca kimlerle hamburger yenildiği, Londra'daki tefecilere hangi tavizlerin altın tepside sunulduğu, evet bunların hepsi gün gelecek tek tek milletin önüne serilecektir. Biz o gün gelene kadar meselenin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Her fırsatta gerçek yüzlerini millerimize anlatmaya devam edeceğiz.

Gençler size bir nasihatim var. Bay Bay Kemal de vasiyette bulunuyor ama benim nasihatim başka. Annenizin ayaklarının altını öpmeyi ihmal etmeyin. Orada başka koku var, cennetin kokusu var. Daha güçlü olursunuz.

Biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. CHP ne diyor 'LGBT', İYİ Parti 'LGBT.' Peki LGBT AK Parti'nin, MHP'nin, Cumhur İttifakı'na yaklaşır mı?"

"SİYASETE ÇAMUR BULAŞMASINA KARŞIYIZ"

Erdoğan, son olarak Beyoğlu'nda seçmene hitap etti. Burada yaptığı konuşmada Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi üzerinden muhalefeti hedef alan Erdoğan, şunları söyledi: "Kimleri devreye soktular, FETÖ'nün en kötü projesi olan montaj kasetleri devreye soktular. Artık kabahatlerinin üzerini örtmek için mi böyle yapıyorlar. Bilmiyorum. Biz siyasete çamur bulaşmasına karşıyız."

Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

"Son mahalli seçimlerde her şey güzel olacak diyerek şehrin büyükşehirini devralanlar İstanbul'u o eski kötü günlerine yeniden döndürdüler. Haliç'in halini biliyorsunuz dimi, neydi, kokudan geçiliyor muydu? Sütlüce mezbahanesini biliyordunuz değil mi? Belediye başkanlığını aldıktan sonra bütün Haliç'in pisliğini 9,5 kilometre uzaklıktaki Alibeyköy Taşocağı'na borularla naklettik. Oranın geri dönüşümle suyunu tekrar Haliç'e indirdik. Bunu bilmeniz ve CHP'lilere anlatmanız lazım. Haliç'te Balık oldu, boğazın suyunu bağladık, Haliç'in suyunu kurtardık ve şu andaki Haliç haline getirdik. Beyefendi geldi, Haliç tekrar maalesef öyle değil mi, vay vay vay. 

Yarını halledelim, yarından sonra da 2024'te büyükşehiri bunlardan geri almamız lazım. Şu anda dev bir pankart var. Burada anacığım var. Yarın anneler günü. Anne deyip geçmeyin, annelerinizin ayaklarının altını öpün. Cennet annelerin ayakları altındadır, unutmayın. Ben anacığımın ayaklarının altını öperdim. O ayaklarını çekerdi. Anam ayağının altında cennet kokusu var, müsaade et öpeyim derdim. Anam, 'Oğlum ne ediysun' derdi. Zar zor öptürürdü bana. Ne diyor hadiste, cennet annelerin ayakları altındadır. Bak babaların demiyor ha, annelerin diyor. Yarınki seçimde aynı zamanda anneler gününe rast gelmesi sıradan bir olay değil. Bunun da hakkını vermeye var mıyız?

"SİYASETİN ÇİRKİNLEŞTİRİLMESİNE HEP KARŞI OLDUK"

İstanbul'a yine biz sahip çıktık. Aynı felaketi cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleriyle ülkenin tamamına yaşatmak istiyorlar. Kumar masasına sürmekten çekinmiyorlar. Biz kumar masasında olmayacağız, Meral Hanım niye oldun? Tekrar niye döndün. Bunlara inanılmaz, bunlara güvenilmez, Allah muhafaza, seçimi biz kazanalım da isterse batsın bitsin. Masanın ortaklarından biri oradan kalktıklarında 3 gün boyunca neler dendiğini hatırlayın, bu ortağı tekrar masaya oturduklarında nasıl pişkince davrandıklarını hatırlayın. Neler söylediler, hakaret ettiler, kimleri devreye soktular. 

Bunlar işe yaramayınca FETÖ'nün montaj kaset kumpasıyla alçaklıkta tavan yaptılar. Artık kabahatlerinin üzerini örtmek için mi böyle yapıyorlar bilmiyoruz. Biz siyasetin bu tarz yöntemlerle çirkinleştirilmesine hep karşı olduk. Bugün de karşıyız, kasetçilere milletimin hak ettiği dersi sandıkta vereceğine inanıyorum. Bay bay Kemal 300 milyar dolar getirecekmiş Londra tefecilerinden. Yalan dolan. Türkiye Yüzyılı inşallah bunu gerçekleştirecektir. Türkiye Yüzyılı cumhuriyetimizin yeni asrında ülkemizi çıkarmak istediğimiz yerin adıdır."