AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın manda yoğurdu, Medine hurması ve kestane balından oluşan tarifi tavsiye etmesine tepki gösteren muhalefet temsilcileri, "Artık milletle dalga geçiyorsunuz. Koptunuz milletten" dedi.

Erdoğan milletle dalga geçiyor

HABER MERKEZİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçilerle buluşmasında "Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir, çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Tavsiye ederim" sözlerine muhalefetten tepki geldi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, insanların aç gezdiğini belirterek Erdoğan'a şu sözlerle tepki gösterdi: "Milyonlarca insan dışarda aç geziyor, aç. Beyefendi her akşam yatmadan önce; manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurması ve yulafı karıştırıp yiyormuş. Manda yoğurdunun kilosu 78 lira, kestane balının yarım kilosu 180 lira, Medine hurması ise 120 lira. Yulaf ezmesinin 350 gramı 27 lira. Afiyet, bal şeker olsun Tayyip Bey. Emine (Erdoğan) Hanım, ‘porsiyon küçültün’ demişti. Siz porsiyonu büyüttünüz. Belli ki Saray'daki porsiyonlar büyümüş durumda. Milletvekillerinizden biri çıkıyor diyor ki, ‘domatesi taneyle alın.’ Öbürü, ‘yarım kilo kıymacık alın’ diyor. Siz? Yulaf ezmeleri, Medine hurmaları, manda yoğurdu, kestane balı. Bunlarla besleniyorsunuz. Artık milletle dalga geçiyorsunuz. Koptunuz milletten. Milletten o kadar koptunuz ki dalga geçiyorsunuz. Milletin bulamadığı, bulamayacağı şeyleri öneriyorsunuz. Oysa millet bunları alamıyor. Bir kilogram süt alamıyor. Ekmek için, ay çiçek yağı için kuyruklarda bekliyor.”

Bir başka tepki de CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan geldi. Özkan, Erdoğan'ın şifa niyetine yatmadan her gece yediği tarifin maliyetinin 405 lira olduğunu belirtti. Özkan, yurttaşın ucuz ekmek alabilmek için kuyruklarda beklediğine vurgu yaparak, “Yiyecek ekmek almak için uzun kuyruklarda bekleyen halka Erdoğan'ın gecelik şifa tavsiyelerinin fiyatı 405 TL! Parayı nereden bulacaklarını söylersen şifa olur belki!” şeklinde tepki gösterdi.

SARAY'LI OLMAK ÖYLE BİR ŞEY

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Erdoğan’ın ‘şifa tarifine’ tepki göstererek, “Sayın Erdoğan konuşmuş bir televizyon kanalında, aynı şöyle diyor: ‘Ben, her akşam yoğurt alıyorum. Ama öyle yoğurt değil ha; manda yoğurdu. Eskişehir’den, bizim belediyelerden geliyor’ diyor. Sonra ‘Kestane balı içine’ diyor. Kestane balının nereden geldiğini söylemiyor ama herhalde Rize’den geliyor, bilmiyorum. Sonra 'Onun içine 3-4 tane Medine hurması doğrarım’ diyor. O da Medine’den gelecek. Sonra diyor ‘Biraz da yulaf atarım’. Herhalde yulaf da Konya’dan mı gelecek, nereden gelecek, bilmiyorum. ‘Bunu her akşam yerim, bu şifadır’ diyor. Herhalde şöyle zannediyor: ‘85 milyonun evinde Medine hurması var, Eskişehir’den gelen manda yoğurdu var, Konya’dan gelen yulaf var, kestane balı var. Herhalde herkesin evinde var ama yemesini bilmiyorlar.’ Erdoğan da ‘yemesini öğrensinler’ diye bunları anlatıyor Öyle zannediyor herhalde. Gerçeklikten kopma, hayattan kopma böyle bir şey işte. Sarayda olmak böyle bir şey. Bu tam bir saraylı. Bunun milletle alakası yok. Kopmuş bu milletle” açıklamasını yaptı.

ANKAPARK’IN HESABINI SOR

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise resmen iflas eden Ankapark’ın önünden Erdoğan’a seslendi: ‘‘Ankapark iflas etti. 800 milyon dolar harcandı, zurnacıbaşı buraya dinozor koydu. Mandayı unutmuş olacak ki; mandalar gündeme geldi. 800 milyon dolarlık dinozorlardan sonra cumhurbaşkanı diyor ki: dinozoru dert etmeyin, manda yoğurdu yiyin, kestane balı yiyin, Medine hurması yiyin, yulafı karıştırın çok sağlıklı olacaksın. Sayın Cumhurbaşkanım bu 800 milyon doların hesabını sorsana önce. Millette manda yoğurdu yiyecek, millette kestane balı alacak para mı var? Millet evine ekmek götüremiyor, asgari ücret yetmiyor, ev kiraları ödenmiyor, elektrik paraları can yakıyor; sen bu millete manda yoğurdu tavsiye ediyorsun. Saray’dan bakarsan tabi manda yoğurdu tavsiye ediyorsun. Bir yumurta iki lira olmuş, sen manda yoğurdu, kestane yoğurdu tavsiye ediyorsun. Bu Melih Gökçek’in bu zurnacıbaşınının 800 milyon dolarının hesabını sormadınız. Demokrat Parti iktidara geldiğinde devri sabık yaratarak; Melih Gökçek başta olmak üzere kul hakkı yiyenlerin, memleketi soyanların alayından hesap sorulacak.’’