Başbakan Erdoğan, bazı siyasetçilerin kapatma davası konusunda kendisini Anayasa Mahkemesi yerine koyduğunu bunun da mezar soygunculuğuyla eşdeğer olduğunu söyledi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde bazı siyasetçileri ""hayretle, ibretle izlediklerini"" belirterek, ""Yargı sürecinin sonuçlanmasını beklemeden, kendilerini Anayasa Mahkemesi"nin yerine koyup şimdiden yargısız infazlar yapıyorlar, hesap kesiyorlar, siyaseti tanzim edecek teklifler getiriyorlar"" dedi.

Erdoğan, isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli"nin, ""Başbakan bir bilen olarak kenara çekilsin"" sözüne de ""Milletin yüzde 47 oy verdiği bir partiye ve liderine bu tür gayrı meşru teklifler yapmak ne milli, manevi değerlerimize sığar, ne evrensel demokratik değerlere... "" yanıtını verdi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Erdoğan, gündemdeki konulara değindi. TOKİ konutlarının dağıtım törenine katılmak üzede gittiği Batman"da kenteki sivil toplum kuruluşlarının protestosuna uğrayan Erdoğan Batman temaslarına da değindi. Sel felaketi sırasında kent olarak gerekli desteği almadıkları için Erdoğan"ı protesto eden sivil toplum kuruluşlarının aksine Erdoğan, felaketen sonra mağdurların yaralarını sardıklarını savundu.

 

HASANKEYF ‘İNŞALLAH’A KALDI

Ilısu Baraj Gölü suları altında kalacak olan antik kent Hasankeyf için "oradaki tarihi eserlerin hiçbiri inşallah kaybedilmeyecek" diyen Erdoğan şöyle devam etti: ""İnşallah Ilısu Barajıyla birlikte bölgedeki kuraklık sıkıntısı büyük ölçüde aşılmış olacaktır. Hasankeyf ile ilgili, oradaki tarihi ve kültürel değerlere yönelik olumsuz propagandalar da cevabını en güzel şekilde bulacaktır. Çünkü oradaki tarihi eserlerin hiçbiri inşallah kaybedilmeyecek. Bunun yanında Hasankeyf ilçesi ise şu anda bulunduğu yerden çok daha güzel bir yere taşınmak suretiyle, orada yerel mimariye uygun olarak vatandaşlarımız konutlarına yerleştirilecek, adeta denize nazır bir Hasankeyf oluşacaktır, o bölgede.""

 

‘KENARA ÇEKİL’  POLEMİĞİ

Erdoğan, son günlerde bazı siyasetçileri ""hayretle, ibretle izlediğini"" belirterek, ""Yargı sürecinin sonuçlanmasını beklemeden, kendilerini Anayasa Mahkemesinin yerine koyup şimdiden yargısız infazlar yapıyorlar, hesap kesiyorlar, siyaseti tanzim edecek teklifler getiriyorlar. Böyle bir anlayışı hukuk da kaldırmaz, siyaset de kaldırmaz, milletin vicdanı ise hiç kaldırmaz"" dedi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ""Kim bunlar? Partisini yüzde 18"lerden yüzde 8"e düşüren, seçim sonrasında "siyaseti bırakıyorum" deyip, yeniden sahneye çıkan siyaset erbabı... Hani, milletten kırmızı kart gören, milletten "kenara çekil" talimatı alan ama yerinden kımıldamayanlar var ya işte onlar söylüyor bunları. Ne diyorlar, "Başbakan bir bilen olarak kenara çekilsin." Eee? Oysa demokratik siyasette kimin kenara çekileceğine, kimin ülkeyi yöneteceğine millet karar verir, millet... Anlamak mümkün değil. Siz kim oluyorsunuz? Bu yetkiyi size kim veriyor? Sen böyle bir şeyi nasıl ağzına alırsın? Bu bir defa siyasi etikten tamamen uzak olma anlayışıdır. Önce siyasi etikten bir nasibinizi alın. Eğer birileri kenara çekilecekse, bunu söyleyecek olan da millettir. Milletin yüzde 47 oy verdiği bir partiye ve liderine bu tür gayrı meşru teklifler yapmak ne milli, manevi değerlerimize sığar, ne evrensel demokratik değerlere sığar... Bunun adı açıkça mezar soygunculuğuna tevessül etmektir.""

AKP"nin Türkiye"ye yaptığı en büyük katkılardan birinin siyaseti normalleştirmek, siyasete kalite kazandıracak bir siyaset tarzı geliştirmek olduğunu vurgulayan Erdoğan, ""Siyasetin normalleşmesi; demokratikleşmesindedir, sağlıklı bir şekilde doğal mecrasında ilerleyebilmesindedir"" diye konuştu.