AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelerin yeme içmeye ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla gereken tedbirleri aldıklarını belirterek, muhalefete yüklendi. Erdoğan, deprem bölgesindeki duruma ilişkin pembe tablo çizse de sahadaki durum daha farklı. Antakya Maşuklu'da bir depremzede, "Battaniye yok, hepsi göçük altında kaldı. Millet yağmur altında, aç, susuz, tuvalet yok, su yok! Terkedilmiş bir köyüz biz, kendi imkanlarımızla yaşıyoruz" dedi ve ekledi: "Bir SOL Parti geldi. İhtiyacınız nedir, çadır mı, battaniye mi diye halimizi sordu."

Erdoğan pembe tablo çizse de deprem bölgesinde durum tam tersi: "Bir tas çorba görmedik, kendi imkanlarımızla yaşıyoruz"

HABER MERKEZİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelerin yeme içmeye ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla gereken tedbirleri aldıklarını iddia etse de deprem bölgesinde durum tam tersi. Yurttaşlar, temel ihtiyaçlarını kendileri karşıladıklarını belirtirken, 'Hükümet nerede?' sorusunu soruyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte bugün Osmaniye'yi ziyaret etti. Erdoğan burada yaptığı açıklamada muhalefeti hedef alırken, 'Kızılay nerede' diyenlere hakaret etti.

Erdoğan, açıklamasında, "Ama terbiyesiz, terbiyesizliğini bırakmaz. İşte çıkmış bir tanesi 'Kızılay nerede? Ne çadırını, ne yemeğini gördük.' diyor. Be ahlaksız, namussuz, adi. Günde yaklaşık 2,5 milyona bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Yani, bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak, yenilir yutulur bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan deprem bölgesinde gerekli tedbirleri aldıklarını iddia etse de sahadaki durum tam tersi.

"YÜZÜMÜZE BAKAN OLMADI, BİR TEK SOL PARTİ GELDİ"

Depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Maşuklu'da bir depremzedenin anlattıkları, Erdoğan'ı yalanladı.

"Kimse, hiçbir devlet kuruluşundan, hükümetten sorumlu olarak gelip 'Haliniz ne?' demedi" ifadesini kullanan Menna Alpaslan, "Battaniye yok, hepsi göçük altında kaldı. Millet yağmur altında, aç, susuz, tuvalet yok, su yok! Halimiz perişan, yüzümüze bakan olmadı. Terkedilmiş bir köyüz biz, kendi imkanlarımızla yaşıyoruz. Yağmur suyundan akan damdan kovalara doldurup yaşıyoruz" dedi.

"Hükümet nerede?" diye soran Alpaslan, "Hiç kimseyi görmedik. Bir tas çorba görmedik. Hükümet nerede, yetkililer nerede, belediye başkanımızın yüzünü görmedik. Bir SOL Parti geldi. İhtiyacınız nedir, çadır mı, battaniye mi diye halimizi sordu" ifadelerini kullandı.