AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib krizi ile ilgili olarak Putin, Macron ve Merkel ile bir araya geleceklerini duyurdu

Erdoğan: Putin, Macron ve Merkel ile 5 Mart'ta bir araya geleceğiz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Bergama ilçesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İdlib ile ilgili olarak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 5 Mart'ta bir araya geleceklerini kaydetti.

Erdoğan, "İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekatı kadar önemlidir. Kararlılığımızı Putin'e açıkça ifade ettim. Dün Merkel ve Macron'da ifade ettim. 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan bugün yaptığı açıklamada da, "Dün akşam sayın Putin ile görüştük. Gündüz Macron ve Merkel ile görüşme yaptık. Değerlendirmelerden sonra yol haritamızı belirledik" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün (21 Şubat) gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde de İdlib'de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirttiği bildirilmişti.