Rami Kütüphanesi Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerle diyaloğunu anlattı. Erdoğan, "Artık burada çorbalarınızı içecek misiniz, içeceksiniz. Çayınızı içecek misiniz, içeceksiniz. Kahvenizi içecek misiniz, içeceksiniz. Kek, onu da yiyeceksiniz, para yok..." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Rami Kışlası Kütüphanesi'nin açılışında konuştu: Kek yiyeceksiniz, para yok

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rami Kütüphanesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, açıklamasında, "Sadece bir kütüphane değil pek çok faaliyetin de yapılabileceği bir kültür merkezi olarak planladık. Buradaki kütüphanemiz günün 24 saati kitapseverlere hizmet verecektir. Kullanım alanı 36 bin metrekareyi geçen, diğer ilaveleriyle yaklaşık 110 bin metrekarelik bir alanda şu andaki yapıya kavuşmuş bulunuyor. Kütüphanemizde 2 milyonu aşkın ve 4 bin 200 kişilik kapasiteyle hizmete başlamasından memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

"Kitap sayımız zaman içinde daha da artacak" diyen Erdoğan, "Atatürk İhtisas Kütüphanesi de 25 bin ciltlik külliyatı ile önemli ihtiyacı karşılayacaktır. Yazma Eserler Kütüphanesi buraya ayrı bir derinlik katacaktır. Dijital kaynaklar da burada meraklılarıyla buluşacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi: "Az önce buradaki bir anadolu lisesinin mensubu gençlerimizle bir arada olduk. Ve "Cumhurbaşkanım artık 5 dakikada okulumuzdan buraya geliyoruz. 5 dakika.. 'Başka' dedim, 'Onları da söyleyelim.' Artık burada çorbalarınızı içecek misiniz, içeceksiniz. Çayınızı içecek misiniz, içeceksiniz. Kahvenizi içecek misiniz, içeceksiniz. Kek, onu da yiyeceksiniz, para yok... Tabii çok mutlular, yarın sabahtan itibaren bu uygulama da başlıyor."