AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihinin 'mevsim şartları' dikkate alınarak öne çekilebileceğini söyledi. Erdoğan, "İktidarımızın 20 yılını geride bıraktığımız şu günlerde yeni bir imtihanın daha eşiğindeyiz. Tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. AK Parti’nin bu imtihanı başarıyla tamamlamak öncelikle bizlerin sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Seçim tarihini öne çekebiliriz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına cumhurbaşkanlığı seçimleri tarihine değinerek başlayan Erdoğan, "İktidarımızın 20 yılını geride bıraktığımız şu günlerde yeni bir imtihanın daha eşiğindeyiz. Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. AK Parti’nin bu imtihanı başarıyla tamamlamak öncelikle bizlerin sorumluluğudur" diye konuştu.

Erdoğan dün partisinin Meclis Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilere yaptığı açıklada “Kamuoyunda ne görüşülür, ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize girer” ifadelerini kullanmıştı.

Üye sayılarına ilişkin de bilgi veren Erdoğan, "Kuruluşumuzun ardından girdiğimiz ilk seçim yılı olan 2002'de üye sayımız 400 binler seviyesindeydi. Yargıtay Başsavcılığı tarafından açıklanan kayıtlara göre 2023 yılına 11 milyon 241 bin üyeyle girdik. Diğer partilerin üye sayılarını üst üste koyun 2 ile çarpın, yetmedi 3 ile çarpın yine de AK Parti'nin üye sayısına yetişemiyor. AK Parti’nin üye sayısı bir siyasi partinin erişebildiği en yüksek üye rakamıdır" iddialarında bulundu.

"GEZİ OLAYLARI TÜRKİYE'YE 'DUR' İKAZIYDI"

"Ülkemizin makroekonomik görünümüne baktığımızda 2012, 2013 ve 2014'te zirve yaptığını görüyoruz" diyen Erdoğan, Gezi Parkı Direnişi'ni hedef alarak "Yaptığımız yatırımlarla asırlık ihmalleri giderdiğimiz, ülkemizi hızla kaldırdığımız bir dönemden söz ediyoruz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi hedefimize emin adımlarla ilerlediğimiz bu süreçte bir anda önümüze akılla açıklanamayacak hadiseler çıkmaya başladı. Gezi olayları bahanesiyle önümüze konan talepler bile alenen Türkiye'ye 'dur' ikazıydı. Biz bu resti görüp yolumuza devam edince 17-25 Aralık darbe girişimiyle ülkenin meşru yönetimini devirmeye yönelik kumpaslar devreye sokuldu. Bunu da akamete uğratınca çukur eylemleriyle bütünlüğe saldırdılar. Başlattıkları 15 Temmuz darbe girişimi de milletimizin sinesine çarptı" şeklinde konuştu.

'KATİL ESED'DEN 'KARDEŞİM ESAD'A ADIM ADIM

Suriye ve Rusya ile müzakerelere değinen Erdoğan, bu sabah Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak "Rusya-Türkiye-Suriye olarak bir süreç başlattık, gelişmelere göre liderler olarak görüşeceğiz. Ardından Dışişleri Bakanlarımızı bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz suhuleti sağlamak, barışı egemen kılmak. Zelenskiy ile görüşmem olacak, Rusya-Ukrayna ilişkilerini görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerini hedef alan Erdoğan, şunları söyledi:

"BAY KEMAL, KAZANDIĞIMIZ PARAYI VAKIFLARA VERİYORUZ"

"Bizler yapıyoruz onlar ya seyreder ya konuşur ya iftira atar. 'Ayasofya'yı açacağız' dedik, açtık. Savunma sanayisini dışa bağımlılıktan kurtardık. İHA'ları, SİHA'ları, Akıncı'yı, Kızılelma'yı yaptık. Dünya medyası bunları yazıyor, ama bizdekilerde göz var görmüyor. Çünkü kalpler mühürlü. Bunları anlatmak durumundayız. Bay Kemal şehir hastanelerini inkar ediyor. Bütçe tekniği nedir adamın haberi yok. Bay Kemal, parayı finansmanı yönetmenin yolları var. PPP diyoruz, kamu-özel işbirliği. Bu şehir hastanelerini yapan firmalar, yatırımı yaptılar biz kendilerine yaptıkları iş karşılığında ödeme yapıyoruz. Biz bunu yollarda, havalimanlarında, köprülerde yaptık.

Bay Kemal, ABD'ye gitti, orada tost falan işlerini yaparken, oradaki vakıf binasını çekim yapmış. O iki vakıfta bunlardan kazandığımız parayı veriyoruz.

Üretimi ve hizmet sektörünü büyüttük. Cumartesi günü Antalya'ya gideceğiz. Kumluca Belediyesi senin, Büyükşehir Belediyesi senin. Sel afeti aldı senin belediyelerin ne yaptı? Bay Kemal, en ufak gayretin olmadı. Aynı şekilde Manavgat. Şu anda cumartesi günü oraya da uğrayacağız, Manavgat'ta evler yanmıştı, onların hepsi modern villalar olarak yapıldı. Teslimatlar yapıldı ama oradaki vatandaşlarımızı yerinde görmek istiyoruz. Aynı durum Muğla tarafında da. Buralar hep CHP belediyeleri. Zavallı ağlıyor 'Traktörüm ne olacak' diyor, haftasında traktörünü gönderdik.

ALTILI MASA ADAYI: "BİR YERLERDEN ALINACAK İŞARET BEKLENİYOR"

Biz bunları yaparken muhalefet neyle uğraşıyor? Aylardır altı kişi bir masa etrafında toplanıp, tartışıyor. Masa etrafında oturanlardan milletin hayrına herhangi bir şey çıktı mı, çıkmadı? Kumpas, rol çalma her şey var. Proje, program, aday da yok. Seçim tarihi geldi, biz sandıkta kimle yarışacağımızı bilmiyoruz. Çıkacak demiyorum çıkartılacak diyorum. Bir yerlerden alınacak işaretin beklendiği anlaşılıyor. Dünyayı dolandılar ama işareti henüz alamadılar. Adayı belirleyecek olanlar da bunun kim olacağını bilmiyor.

CHP'nin başındaki zat hep birilerini öne sürmüştü. Çekincelerini giderme, korkularını giderme noktasında kendisine verdiğimiz teminatlara rağmen açıklamadı. Bizim için fark etmez. Biz arazideyiz, çalışıyoruz. Milletimize hizmet için hazırız"