AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir hastaneleri övdü. Erdoğan, "Şu anda bizim şehir hastanelerimizde bir defa vatandaşımın huzuru var. Bu hastaneye gelen içeri girdiği zaman huzur buluyor" dedi.

Erdoğan: Şehir hastanelerine giren huzur buluyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Geçmişte özellikle de sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın genel müdürü olduğu zamanlar oralardaki rezaleti, oralardaki maalesef rehin-rehine alma dönemler... Rahmetli Savaş Ay'ın bir programında izlediğimiz, Kılıçdaroğlu'nun genel müdür olduğu dönem bu hastanelerin hali ortadaydı. Her taraf pislik içerisindeydi, rezillik..." dedi.

"ŞEHİR HASTANELERİMİZ CLEVELAND'I AŞTI"

Şehir hastanelerini öven Erdoğan, "Şu anda bizim şehir hastanelerimizde bir defa vatandaşımın huzuru var. Bu hastaneye gelen içeri girdiği zaman huzur buluyor. Ve huzur bulmayla birlikte de daha şifayı bulduğu yerde yakalıyor" diye konuştu.

"Dünyada biz sağlık sektöründe bütün benim diyen ülkelerin hastaneleriyle yarıştayız" iddiasında bulunan Erdoğan, şunları söyledi: "Cleveland derler, bizim şehir hastaneleri Cleveland'ı aştı. Ankara'da Etlik, İstanbul'da Murat Dilmener, Pakize Öz olsun, tüm hastanelerimiz ortada. Vatandaş hastaneye girdiğinde hamdolsun orada yatmadan şifayı buluyor. Bu da bizi mutlu kılıyor. Yaygınlaştırarak şehir hastanelerimizi devam ettireceğiz."

Karadeniz gazı ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Nasip olursa 20 Nisan arife doğal gazımızı çıkarıyoruz. Şu anda bütün planlamalar, hesaplar buna göre."

Deprem bölgesindeki çalışmalara da değinen Erdoğan, "11 vilayetin tamamında da gerek temel atma gerek konut teslimleri, köy evlerinin teslimleri devam ediyor. Vatandaşlarımdan 1 yıl gibi süre talep ettim. İnşallah biz bu konutlarımızı süratle bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bakanlığımız yoğun çalışmayı devam ettiriyor, enkaz kaldırmalar var. Zemin etütleri yapılıyor" ifadelerini kullandı.