Erdoğan, işsizlik ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Şimdi de işsizliği dillerine doladılar” diyen Erdoğan, “Biz Cumhuriyet tarihinin istihdam rekorunu kırdık” iddiasında bulundu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında bugün Rize’de miting düzenledi. Erdoğan, CHP’nin ‘Atatürk’ün partisi’ nitelemesiyle özdeşleştiğini belirterek, “Ah ah, ne hallere düştüler. Yatıyorlar kalkıyorlar Atatürk diyorlar. Ya sizin Atatürk […]

Erdoğan: Şimdi de işsizliği dillerine doladılar

Erdoğan, işsizlik ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Şimdi de işsizliği dillerine doladılar” diyen Erdoğan, “Biz Cumhuriyet tarihinin istihdam rekorunu kırdık” iddiasında bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında bugün Rize’de miting düzenledi.

Erdoğan, CHP’nin ‘Atatürk’ün partisi’ nitelemesiyle özdeşleştiğini belirterek, “Ah ah, ne hallere düştüler. Yatıyorlar kalkıyorlar Atatürk diyorlar. Ya sizin Atatürk ile ne ilginiz var? Şu CHP’ye Osmanlı tokadı vurmaya hazır mıyız?” dedi.

Mitingde çoğu tutuklu bulunan HDP’li isimlerin PKK hakkında yaptığı açıklamaları izleten Erdoğan, “Bay Kemal, sen kimlerle berabersin? Sözde İYİ Parti, sen kimlerle berabersin? Ey Saadet Partisi, sen kimlerle berabersin? Ya rahmetli Erbakan kalksa bunlara ne der?” ifadesini kullandı.

Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:

>> Ben Artvin Havalimanı için ‘2022’ dedim ama sonra müteahhitlerle konuştum. ‘Allah izin verirse, fevkalade bir şey olmazsa biz bunu 2020 sonuna kadar bitiririz’ dediler.

>> Rize’nin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Son 17 yılda Rize’ye 18 katrilyon yatırım yaptık. Bizden önce gelenlerin böyle bir derdi var mıydı? Rizemize birçok yatırımları da hayata geçireceğiz. Gençlik merkezleri, spor salonları, futbol sahaları inşa ettik. Sağlıkta toplam 28 tesisi şehrimize kazandırdık. İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engellilerimize ve emeklilerimize 689 milyon lira destek verdi.

>> İmar barışı ile 74 bin hemşehrimizin sıkıntısını çözdük.

>> Taliplisini bulabilirsek Rize’ye inşallah şehir hastanesi yapacağız.

>> Şimdi de işsizliği dillerine doladılar. Biz Cumhuriyet tarihinin istihdam rekorunu kırdık. İş gücüne katılım oranı fevkalade yükseldi. İstihdam başarımızın arkasında istikrar var.

“ENFLASYON TEKRAR 6-7’LERE KADAR DÜŞECEK”

>> Enflasyon tekrar 6-7’lere kadar düşecek. Enflasyonun hararetini inşallah daha da düşüreceğiz.

>> Bay Kemal senden bir şey olmaz, sen dürüst değilsin. Batırdın, batıracaksın. Sen bir CD ile partinin başına geçtin, koltuğa yapıştın şimdi de ayrılamıyorsun. Ayrılsan da ayrılmasan da bu 31 Mart’ta milletim sana gereken dersi verecek.

>> Şimdi Rize’de iki büyük müjde vermek istiyorum. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşımızın elektrik sulama tarifesini tüm tarımsal faaliyetleri içine alacak şekilde genişletiyoruz. Artık yüzde 12 indirimli elektrik kullanabilecekler.

>> Yeni sondaj gemimiz. Hala Antalya’da. Yeni gemimizi aldık adını Yavuz olarak belirledik. Bakım ve onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra Yavuz doğalgaz ve petrol aramalarına başlayacak. Doğu akdeniz ve Karadeniz’deki petrol haklarımızı en iyi şekilde değerlendirmekte kararlıyız.