Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sağ kolu olarak bilinen yardımcısı İsmail Çataklı, İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı. Çataklı, yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından bakan yardımcılığından alınmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan, Soylu’nun sağ kolu Çataklı'yı yeniden İçişleri Bakanlığı'na atadı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yakın olduğu bilinen İsmail Çataklı'yı Mülkiye başmüfettişi olarak atadı.

Erdoğan'ın bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişliklerine İsmail Çataklı, İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı.

Kamuoyunda kardeşi Osman Çataklı'nın iki farklı FETÖ listesinde yer alması ile gündeme gelen İsmail Çataklı, Süleyman Soylu’nun sağ kolu olarak biliniyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Süleyman Soylu'ya "Bakan yardımcın İsmail Çataklı'nın kardeşi FETÖ firarisi mi değil mi kardeşim? Çık de ki ‘Değil, benim bakan yardımcımın kardeşi FETÖ firarisi değil' de" demişti.

Çataklı da kardeşinin FETÖ firarisi olduğunu Özel’in açıklamasıyla öğrendiğini söylemişti.

Çataklı, yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından bakan yardımcılığından da alınmıştı, ikinci maaş aldığı Emlak Konut GYO yönetim kurulu üyeliğinden ise istifa etmişti.