İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'a gidiyor. Kentteki son durumu sahada takip eden İBB Başkanı İmamoğlu da, "Şu yol bunun yetkisinde, şu yol şunun yetkisinde kavgasını İstanbul’da yaptırtmayacağım. Bu anlayışa cevap vermeyeceğim. Biz işimize bakacağız" dedi.

Erdoğan talimat verdi: Soylu ve Karaismailoğlu İstanbul'a gidiyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer yoğun kar yağışının yaşandığı İstanbul'a gidecek.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından İçişleri Bakanı Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Sezer, Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'a hareket etti.

İMAMOĞLU SON DURUMU SAHADA TAKİP EDİYOR

Kentteki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'da Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi gibi noktalarda kırsala gittikçe 80-85 santimetre kar ölçüldüğünü ve bir çok yolun kapalı olduğunu duyurdu.

İmamoğlu, "Şu yol bunun yetkisinde, şu yol şunun yetkisinde kavgasını İstanbul’da yaptırtmayacağım. Bu anlayışa cevap vermeyeceğim. Biz işimize bakacağız" diye konuştu.

YOLCULAR İSTANBUL HAVALİMANI'NDA BEKLEYİŞLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kentin birçok ilçesinde kar yağışı etkisini artırırken, trafiğin durma noktasına geldiği yerlerde sürücüler ve yayalar zor anlar yaşıyor. Öte yandan sabah saat 04.00'e kadar seferleri durdurma kararı alınmasının ardından İstanbul Havalimanı'nda bazı yolcular havalimanında bekleyişini sürdürüyor.

Havalimanına giden yolların olumsuz hava koşullarından dolayı kapanması nedeniyle terminalde kalan yolcular, hava yolu şirketlerinin bilet satış ofisleri, kontuar ve danışma noktaları önünde yoğunluk oluşturdu.

AA