Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Boğaziçili öğrencileri “Terörist” diyerek hedef aldı. Bu söylemlere tepki gösteren öğrenciler de polis tarafından gözaltına alındı

Erdoğan “Terörist” dedi, polis gözaltına aldı

Yaren ÇOLAK

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’daki Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, törendeki konuşmasında bir kez daha Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef aldı.

Erdoğan’ın “Böyle öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir” diyerek hedef gösterdiği öğrencileri polis gözaltına aldı.

Erdoğan’ın hedef gösteren açıklamalarını protesto eden öğrenciler, basın açıklaması yapmak için Güney Kampüse yürürken polis müdahalesiyle karşılaştı. Kampüsün adeta dört bir yanını kuşatan polis, dört öğrenciyi gözaltına aldı.

GÖZALTILARIN SEBEBİ: ERDOĞAN’IN SÖYLEMİ

Twitter’dan açıklama yapan Boğaziçi Dayanışması tarafından şu ifadeler kullanıldı: “Gözaltına alınan arkadaşlarımızın sayısı 4'e yükseldi. Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin açıklamaları bu gözaltıların esas sebebidir! Tayyip Erdoğan, elini üniversitelerden çek!”
Arkadaşları gözaltına alınan Boğaziçililer “Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar buradayız” diyerek kampüsün önünde oturma eylemi başlattı.