Erdoğan-Trump görüşmesinin ardından Beyaz Saray'dan açıklama

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşme az önce sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birazdan Putin ile bir telefon görüşmesi yapacak" dedi. Ünal, "11 Temmuz günü Anayasa Komisyonunda içtüzük görüşülmeye başlanacak" dedi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Erdoğan-Trump görüşmesinde Katar krizinin çözümünün ele alındığı bildirildi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK sonrası basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ünal, "Genel Başkanımız, Trump'la yapacağı telefon görüşmesi için Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantımızın başkanlığını Sayın Genel Başkan Vekilimiz, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey'e bırakarak görüşmeyi yapmak için Külliye'ye geçti ve Trump'la yapılan görüşme az önce sona erdi. Birazdan Sayın Genel Başkanımız Putin'le bir telefon görüşmesi yapacak" dedi.

"Almanya'nın tutumu üzücü kabul edilemez"

"Almanya ile yaşanan kriz"e ilişkin bir soruya Ünal, "Almanya'nın özelikle son 1 yıldır Türkiye'ye karşı takındığı tutum, üzücü, kabul edilemez dedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce de orada yaşayan vatandaşlarımızın toplantısına Cumhurbaşkanımızın katılmasına da Almanya izin vermemişti. Terör örgütü elebaşısı Murat Karayılan'ın canlı yayınla bağlanmasına izin vermişti. Almanya ile olan ilişkilerimizi uluslararası ölçekte normal yürütülebilir bir diplomasi düzeyinde devam ettirmek istiyoruz ama, hem 15 Temmuz'dan sonra Almanya'nın FETÖ'cülere dönük tutumu, hem de Cumhurbaşkanımıza dönük bu tutumu kabul edilebilir değil. Temaslarımız devam ediyor sizleri bilgilendireceğiz" diye konuştu.