Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'nde açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trakya'nın enerjide merkez olacağını iddia etti. "Dünyanın en büyük 10 ülkesi arasındaki hak ettiğimiz yere adım adım ilerleyeceğiz. Ülkemizi en üst lige çıkartacağımız yeni döneme giriyoruz" diyen Erdoğan, "Dün bizimle uğraşanlar bugün iş birliği için kapımıza geliyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Ülkemizi en üst lige çıkartacağımız yeni döneme giriyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı açıklamalarda enerjinin altyapı projelerinin öncelikli başlığı olduğunu ifa eden Erdoğan, Türkmenistan'dan doğalgaz ve enerji nakli için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Erdoğan şunları söyledi:

"KALKINMA HEDEFİMİZİ YAVAŞLATACAK HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIZ"

"Açılışla birlikte Silivri Avrupa'daki en büyük yer altı gaz depolama tesisi haline gelmiştir. Tesisimiz ülkemizin en yoğun tüketiminde dahi talebin dörtte birini tek başına karşılayabilecektir. Bugün Türkiye, kendi vatandaşlarına ve sanayisine sunduğu enerji hizmetiyle dünyanın 17'nci büyük arzına sahip ülkesidir.

Ülkemizi en üst lige çıkartacağımız yeni döneme giriyoruz. Kısa ve orta vadede kalkınma hedeflerimizi yavaşlatacak sorunları yaşamamak için her türlü tedbiri alacağız. Dünyanın en geniş sondaj filosunu kullanarak Karadeniz'de 540 milyar metreküplük en büyük doğalgaz rezervi keşfini yaptık. Bu gazı şebekemize yansıtmak için hummalı bir çalışma yapıyoruz.

"BUGÜN BİZLE UĞRAŞMAYI SÜRDÜRENLER YARIN DOSTLUĞUMUZA İHTİYAÇ DUYACAK"

Cari fazla yoluyla büyümeyi 85 milyonun tamamına yansıttık. Bugün Türkiye kendi vatandaşlarına ve sanayisine sunduğu enerji hizmetiyle dünyanın 17'nci büyük arzına sahip ülkesi. Enerjide dışa bağımlılığımız söz konusudur. Bu hafta Türkmenistan'daydık. Türkmenistan'dan ülkemize gerek doğalgaz gerekse enerji naklini gerçekleştirmek üzere görüşmelerimizi yaptık. Doğalgazı 81 ilimizdeki 703 yerleşim yerimize yaygınlaştırdık.

Nüfusumuzun yüzde 85'e yakınını doğalgaza kavuşturduk. Petrol keşfi ve üretimi alanında da gelişme yaşanıyor. Eski kuyuları tekrar kontrol ederek üretime kazandırıyoruz. Günlük petrol üretimimizi 100 bin varile çıkartacak ardından daha büyük üretimler için yolumuza devam edeceğiz.

Dünyanın en büyük 10 ülkesi arasındaki hak ettiğimiz yere adım adım ilerleyeceğiz. Dün bizimle uğraşanlar bugün iş birliği için kapımıza geliyor. Bugün hala bizimle uğraşmayı sürdürenlerin de yarın dostluğumuza ihtiyaç duyacağına eminiz"