Demokratik talepleri için sokağa çıkanlara saldırıda sınır tanımayan AKP iktidarı, darbe girişimi sonrası yasakladığı sokaklara çağrıda bulundu. Yurttaşlara cepten gönderilen mesajlarda, ‘’Gün demokrasiyi savuma günüdür’’ denildi

Erdoğan ve AKP demokrasiyi yeni hatırladı!

Yıllardır en küçük demokratik hak ve talepleri için dahi sokağa çıkanlara tomalarla, biber gazıyla saldıran AKP hükümeti, darbe girişimi sonrası demokrasiyi 'hatırladı.' Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Emniyet ve Başbakanlıktan yurttaşlara 'demokrasiyi savunmak' için sokağa çıkma çağrısı yapıldı. Cep telefonlarına gönderilen mesajlarda, ''Gün demokrasiyi savuma günüdür'' denildi.

Çağrının ana başlığı 'demokrasi'
İktidar çevresinden darbe girişimine karşı yurttaşların cep telefonlarına smsler gönderilerek, sık sık sokağa çıkma çağrısı yapıldı. Yurttaşların cep telefonlarına Recep Tayyip Erdoğan imzalı mesaj da gönderildi.

Mesajda, “Türk Milletinin değerli evlatları. Bu hareket Ankara'da ve İstanbul'da devetin zırhlı araçlarını ve silahlarını gasp etmiş dar bir kadronun, 70'li yılardaki gibi davranarak milete karşı bir kalkışmasıdır. Şerefli Türk milleti demokrasine ve huzuruna sahip çık. Türk milletini sindireceğini düşünen bu dar kadronun hareketine karşı sizleri sokağa ve milletinize sahip çıkmaya çağırıyorum. Devletine milletine sahip çık” denildi.

Öte yandan, “T.C.Devleti” ismiyle “Tüm halkımızı milli iradeye, demokrasiye sahip çıkmak üzere meydanlara bekliyoruz” mesajını içeren smsler atıldı. “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” imzası kullanılması dikkat çekerken, sokağa çıkma yasağı bulunan Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki 19 mahalledeki yurttaşlara da gönderilen mesajda, “Tüm halkımızı milli iradeye, demokrasiye sahip çıkmak üzere meydanlara davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti” ifadelerine yer verildi.

AKP Kırıkkale Miletvekili Ramazan Can tarafından gönderilen mesajda ise, “Demokrasi adına, Tayyip Erdoğan adına, Milli İrade adına çapulculara teslim olmayalım. Herkesi Cumhuriyet Meydanı'na bekliyoruz'” denildi.

AKP Nazilli Teşkilatı tarafından atılan mesajda, “Darbe girişimi adı altında yapılan kalkışmayı kınıyoruz. Tüm parti üyelerimizi parti binasına davet ediyoruz. İlçe Başkanı İmran Acar” ifadeleri yer aldı. Esenler Belediyesi de, AKP'lileri sokağa dökmek amacıyla sms yoluyla "Demokrasiye sahip çıkma" çağrısında bulundu.


AKP’liler tarafından gönderilen mesajlar şöyle:
AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş: Yetkili makamlardan açıklama gelene kadar demokrasiye karşı yapılan alçakça saldırıya karşı sokaklarda kalmaya davet ediyoruz.

Fatih Belediyesi: Ülkemizin geleceğine darbe vurarak geçmişte yaşanılan karanlık günleri geri getirmek isteyenlere dur demek için sizleri meydanlara davet ediyorum.

İHH: Tüm halkımızı milli iradeye ve seçilmiş hükümete sahip çıkmaya, darbeye karşı sokaklara çağrıyoruz.

AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci: Yaşanan son askeri hareketlilik sebebiyle, demokrasiye sahip çıkmak üzere gücümüzü göstermek için, tüm AK Parti gönüllülerimizin acilen kendi ilçe binalarına ve il binasına geçmelerini önemle rica ederim.

Esenler Belediyesi: Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Gün birliğimize sahip çıkma günüdür. Herkesi meydanlara çıkmaya davet ediyoruz.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem: Tüm vatandaşlarımızı milli iradeye sahip çıkmaya davet ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı kamu binaları, emniyet binaları ve AK Parti İl ve İlçe binalarına davet ediyoruz.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın: Sivil iradeyi korumak için darbecilere karşı canım pahasına direneceğim. Milli iradeye sahip çıkmak için bu darbeci alçakların ve hainlerin amacına ulaşamaması için sokaklara çıkıyoruz. Demokratik irademize sahip çıkmak için herkes bu alçak ve hainlerin karşısına çıkmalı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin: Demokrasi aşıklarını, demokrasi meydanına bekliyoruz.

Linç güruhu
Erdoğan'ın ve AKP'lilerin yurttaşlara yönelik çağrıları, linçci güruhları da hareket geçirdi. Meydanlara inan ve sabah saatlerine kadar gerici sloganlar eşliğinde sokaklarda dolaşan güruh, insan avına çıktı. Saray ve hükümetin çağrısıyla sokağa çıkan iktidar yanlısı gerici güruh askerleri, gazetecileri ve yoldan geçen yurttaşları linç etti.

Sokağa çıkma çağrılarına devam
Darbe girişiminin ardından AKP cephesinden yapılan sokağa çıkma çağrıları da hız kesmeden devm etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sokağa çıkma çağrısına destek vererek “Başkomutanımız 'evlerinize dönün' diyene kadar sokakları terk etmeyelim. Hainlere vatanımızı teslim etmeyelim” duyurusu yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de, İstanbullulardan sokaklarda 'üniformalı ve eli silahlı' kişiler görmesi halinde '155 polis imdat' hattına bildirmelerini istedi.