‘Erdoğan ve ekibi kaybedecek’

Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, iktidarın yapılacak ilk seçimde kaybedeceğini ifade etti. Erdoğdu, “İktidarda kalma ihtimalleri asla yok. Bütün iş dünyası, bürokrasi dünyası ve yargı dünyası hesaplarını buna göre yapsın” diye konuştu.
Gençlerin ülkeden umudu kalmadığı için iyi eğitimli olanların yurt dışına gittiklerini ifade eden Erdoğdu, “Resmi rakamlara göre, gençler arasında işsizlik yüzde 26 düzeyinde.İktidar istediği kadar hamaset yapsın, istediği kadar milliyetçilik, muhafazakarlık nutukları atsın ülke zor durumda. Gençler ülkesinden umudunu kaybetti, bunu tersine çevirmenin yolunun da demokrasi ve adaletten geçiyor” açıklaması yaptı.

Ekonomideki son gelişmeleri değerlendiren Erdoğdu, insanların işsizlikten kırıldığını, fabrikaların kapandığını, çiftçiliğin bittiğini, esnafın kan ağladığını belirtti. Kanal İstanbul’ projesine de değinen Erdoğdu şunları söyledi “İstanbul’un seçilmiş bir belediye başkanı var. Ve o bilimsel sonuçlara dayanarak Kanal İstanbul’un şehre büyük zarar vereceğini söyleyerek karşı çıkıyor. Sen seçilmiş bu adamın kentine ne hakla Cumhurbaşkanı sıfatıyla müdahale ediyorsun. O gelse senin Sarayı’na karışsa ne olacak? Yaptığın Anayasa’ya aykırı. Orada iki tane barajımız var. İstanbul’da bu yatırıma ihtiyaç yok. Ülkede insanlar aç. Orada Araplar’a, Katarlılar’a sattığın araziler rant yapsın diye 75 milyar yatırım yapmaya kalkıyorsun. Bu nasıl vicdan?”