Kuzey Kıbrıs'ta Maraş'ı ziyaret eden Erdoğan, "Taşınmaz mal komisyonundan sonra buralar sahiplerini bulur. Sahiplerini bulduktan sonra bu iş çözüme kavuşur. Artık diyoruz ki biz adım atalım, mesafe alalım" şeklinde konuştu.

Erdoğan ve Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar'dan, ortak açıklama

Kuzey Kıbrıs'ta Maraş'ı ziyaret eden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıslı mevkidaşı Ersin Tatar ile ortak açıklama yaptı.

"Sene 74. Sene 2020. Yıllar yılı burası böyle kalmış. Artık biz diyoruz ki adım atalım" diyen Erdoğan, "Kuzeyi adeta mahkum etmişler, Güneyi AB üyesi yapmışlar. Kuzey Kıbrıs'a yapılan adaletsizliği hazmetmek mümkün değildir. Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım. Buranın gerçek sahipleri bellidir" ifadelerine yer verdi.

"Uluslararası toplum KKTC'ye adil davranmadı. Kuzey Kıbrıs'a yapılan adaletsizlikti" diyen Erdoğan, "Taşınmaz mal komisyonundan sonra buralar sahiplerini bulur. Sahiplerini bulduktan sonra bu iş çözüme kavuşur. Artık diyoruz ki biz adım atalım, mesafe alalım" şeklinde konuştu.

'MARAŞ, ASIL SAHİPLERİNE KAVUŞMUŞTU'

Maraş'ta yeni bir dönemin başladığını söyleyen Erdoğan, Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. Bugünkü attığımız adım ve süratle yapılan çalışmalarla yeni bir süreç başlamıştır. Buranın gerçek sahipleri bellidir. Gerçek sahiplerine kavuşacağı günü beklemektedir. Maraş, asıl sahiplerine kavuşmuştur" ifadelerini kullandı.

Adanın her iki yakasından ziyarete tepkiler var. Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, dün Erdoğan’ın ziyaretini "şimdiye kadar görülmemiş bir provokasyon" sözleriyle eleştirdi. Anastasiades, Erdoğan'ın ziyaretinin Birleşmiş Milletler'in (BM) Kıbrıs kararını ihlal ettiğini de söyledi.