Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. İki liderin gündeminde Filistin meselesi ve Sputnik aşısının ithalatı vardı.

Erdoğan ve Putin görüştü: Gündemde Filistin ve aşı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin gündeminde Filistin'e yapılan saldırılar ve Sputnik V aşısı vardı. Erdoğan, Rusya'nın Fİlistin konusundaki açıklamalarını önemli bulduğunu belirtti.

BMGK DEVREYE GİRMELİ

İsrail devletinin Filistinlilere yönelik saldırılarının başlıca gündemlerden biri olduğu konuşmada, Erdoğan, Rusya Dışişleri bakanlığının iki devletli çözüm önerisini olumlu bulduğunu ifade ederken, uluslararası alanda saldırıların durması için tüm kanalları kullandıklarını söyledi.

Erdoğan, Rusya'dan da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin İsrail saldırılarının durdurulabilmesi için harekete geçmesini talep etti.

MOSKOVA'YA AŞI HEYETİ

Rus lider, Sputnik V aşısının tedariki için de Türkiye'ye garanti verdi. Kremlin’den açıklamaya göre ise Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile söz konusu görüşmesinde, Rus tarafının Türkiye’ye Sputnik V aşısı tedarik etmeye hazır olduğunu teyit etti. Ayrıca bu meselenin ele alınması için Moskova'ya bir Türkiye heyeti gideceği belirtildi.