Erdoğan vicdanını 'akladı': Paşaların tutuklanmasına razı değildim

17 Aralık öncesi bütün operasyonları Cemaatle birlikte yaptığını 'unutan' Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Pek çok komutanın tutuklanmasına şahsen gönlüm hiçbir zaman razı olmadı" dedi. Erdoğan, zamanında bu davaalrın 'savcısı' olduğunu açıklamıştı.

 Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, TSK'nin her dönemde 'tehlike'lerle karşı karşıya geldiğini hatırlatarak, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve diğer subayların tutuklanmalarının da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Balyoz ve Ergenekon gibi davalarda suçluyla suçsuzun, yalanla doğrunun aynı kefeye konulduğuna dikkati çeken Erdoğan, operasyonlar sırasında yanlış yönlendirildiğini savundu. Kendisini 'aklamaya' çalışan Erdoğan, "Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı. Kurumlarımızın içinde örgütlenmiş, güçlü medya desteğiyle teçhiz edilmiş bir yapının, Türkiye'yi ele geçirmek için yürüttüğü bir kumpasa, bir darbe teşebbüsüne hep birlikte maruz kaldık. Samimiyetle ifade ediyorum; eski Genelkurmay Başkanımız başta olmak üzere, birlikte mesai sarf ettiğim için yakından tanıdığım pek çok komutanın tutuklanmasına şahsen gönlüm hiçbir zaman razı olmadı" dedi.

MEĞER İTİRAZLARINI İLETMİŞ!
Balyoz ve Ergenekon operasyonları sürerken 'seçilmiş hükümete darbe yapılacağı' tezini savunan Erdoğan bu kez, "Tereddütlerimi, itirazlarımı o dönemde bu işin sorumlularına ifade ettim, hatta kamuoyu önünde de dile getirdim" ifadelerini kullandı. Subayların tutuklanması olayını sadece cemaatin yaptığını da iddia eden Erdoğan, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları kapsamında Cemaatin kendisine 'darbe' yapmaya çalıştığını belirterek, "Biliyorsunuz, 17-25 Aralık 2013'te doğrudan hükümeti devirmeye ve adeta Türkiye'ye topyekun el koymaya yönelik bir teşebbüse girişti" dedi.