AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğü’ne atayacağı rektörü Sütçü İmam Üniversitesi’ne atadı. Hatanın anlaşılması üzerine Resmi Gazete’de düzeltme yapıldı.

Erdoğan yanlış üniversiteye rektör atadı, karar düzeltildi
Fotoğraf: AA

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yanlış üniversiteye rektör atadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü’ne atama kararında hata yapıldığı ve Prof. Dr. İsmail Bakan’ın aslında Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanması gerektiği yönündeki açıklamasının ardından Resmî Gazete’de düzeltme yapıldı.

Öztunç, sosyal medya hesabından “Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ne atanacak rektörü yanlışlıkla Sütçü İmam Üniversitesine atamışlar. Bir rektörü atamayı dahi beceremiyorlar. Erdoğan artık devleti yönetemiyor. Gideceklerini gördüler ve o kadar paniklediler ki elleri ayakları birbirine dolandı” ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete’nin bugün yayımlanan sayısında 6 üniversiteye rektör atandı, bazı bakanlık ve kurumlara da 42 kadro ihdası gerçekleştiği duyuruldu. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısıyla AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı bazı kararlarda düzeltme yapıldığı bildirildi.

Söz konusu düzeltmeye göre “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi” ibaresi “Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi” olarak değiştirildi.

Bir diğer düzeltme kararı ise “b/5 bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci ve 7'nci maddeleri gereğince Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Arif BİLGİN atanmıştır” ibaresi “b/1 bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Arif BİLGİN seçilmiştir” şeklinde değiştirilmesi oldu.

Mükerrer sayıda ifadelerin şehven yapıldığı belirtildi.

“DEVLETİ NE KADAR CİDDİYETSİZ YÖNETTİKLERİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI”

Öztunç, düzeltmenin ardından ise şu eleştiriyi yaptı:

“Beceriksizler Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında düzeltme yaparak rektörün Sütçü İmam değil İstiklal Üniversitesi’ne atandığını az önce duyurdular. Devleti ne kadar ciddiyetsiz yönettikleri bir kez daha ortaya çıktı."