AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile telefon görüşmesinde bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Erdoğan, Zelenski ile telefonda görüştü

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüşmesinde, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, Rusya’nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna’nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

ZELENSKİ, SAVAŞ GEMİLERİNİN ENGELLENMESİNİ İSTEDİ

Zelenski ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dostum Erdoğan'a ve Türkiye halkına güçlü destekleri için teşekkür ediyorum. Savaş gemilerinin Karadeniz'e girmesinin engellenmesi ile ciddi askeri ve insani destek, Ukrayna için bugün özellikle önemli. Ukrayna halkı bunu unutmayacak" ifadelerini kullandı.

RUSYA, BOĞAZLARIN KAPATILDIĞINI DOĞRULAMADI

Zelenski’nin açıklamasının sosyal medyada 'Türkiye Boğazları kapattı' şeklinde yayılmasının ardından, Rusya'dan açıklama yapıldı. Rus Interfax ajansına konuşan Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, "Türk tarafından Boğazların Rus savaş gemilerine kapatıldığına dair herhangi bir resmi bildirim almadık" açıklaması yaptı.