AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün tedavi gördüğü hastanede ölen Menzil Cemaati’nin lideri olan ve cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği Abdulbaki Erol için taziye mesajı yayınladı.

Erdoğan’dan ölen Menzil Cemaati lideri için taziye mesajı

Menzil Cemaati’nin lideri olan ve cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği Abdulbaki Erol öldü.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede ölen ve “Seyyid Abdulbaki Elhüseyni” olarak bilinen Menzil cemaatinin lideri Erol için sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Ömrünü ilim ve irfan yolunda İslam’a hizmete adamış, ülkemizin manevi rehberlerinden Seyyid Abdulbaki Elhüseyni Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm talebelerine başsağlığı diliyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin.”

Menzil tarikatına bağlı Semerkand Vakfı, 14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıklamıştı.

CENAZE BUGÜN

Abdulbaki Erol'un cenazesinin bugün defnedileceği öğrenilirken, tören için onlarca insanın Adıyaman'ın Menzil köyüne akın ettiği görüldü.

THY EK SEFER DÜZENLEDİ

Türk Hava Yolları (THY) da cenaze günü için seferber oldu. THY, İstanbul'dan Adıyaman'a ek sefer düzenleyerek uçuşları artırdı.