Edirne İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri tarafından, Erdoğan'ın yarın kentte yapacağı mitingde görevlendirilen sağlıkçılara gönderilen mesajda, “Miting alanında müdahale edilen hastalarının bilgilerinin ayrı bir forma işlenmesi gerektiği ve bilgilerin anlık olarak Cumhurbaşkanlığı hekimine iletileceği, bu talimata mutlaka uyulması gerektiği” ifade edildi.

Erdoğan’ın mitinginde görevlendirilen sağlıkçılara dayatma: "Cumhurbaşkanlığı hekimine bilgi vereceksiniz!”

İsmail ARI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar, kamu kaynaklarıyla seçim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Erdoğan, seçime günler kala mitinglere hız verirken tartışma yaratacak bir gelişme açığa çıktı. Erdoğan'ın yarın Edirne'de düzenleyeceği miting için çok sayıda sağlık çalışanı, 122 ve UMKE ekibi görevlendirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri tarafından Erdoğan'ın mitinginde görevlendirilen sağlıkçılara gönderilen mesajda, "Miting alanında müdahale edilen hastalarının bilgilerinin ayrı bir forma işlenmesi gerektiği ve bilgilerin anlık olarak Cumhurbaşkanlığı hekimine iletileceği, bu talimata mutlaka uyulması gerektiği" ifade edildi.

Sağlıkçıların doldurulması istenilen ve Cumhurbaşkanlığı hekimine gönderilecek forma ise "Müdahale edilen hastanın kimlik bilgileri, hastanın şikayeti, konulan tanı ve yapılan müdahalenin" işlenmesi gerektiği belirtildi.

“HASTA MAHREMİYETİNE AYKIRI”

BirGüne konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen sağlık çalışanları ise duruma tepki göstererek, “Sağlık çalışanları olarak her gün saldırılara ve tehditlere maruz kalıyoruz. Bu miting için kentteki sağlıkçılar seferber edildi ve bu ciddi bir rahatsızlık yarattı. Ayrıca istenilen şey kişisel verilerin, bilgilerin paylaşılması demek. Ayrıca hasta mahremiyetine de aykırı. Çünkü 122 ekipleri bir vakaya, hastaya müdahale ettiğinde, hasta bilgilerini veya yapılan işlemleri ASOS'a (Acil Sağlık Otomasyon Sistemi) yüklüyor. Fakat Erdoğan'ın mitinginde bu sistemin kullanılmayacağı belirtiliyor ve tüm bilgileri Cumhurbaşkanlığı hekimi olarak ifade edilen bir şahıs ile paylaşmamızı istiyorlar. Bunu bize dayatıyorlar" dedi.

AKŞENER GELDİĞİNDE SADECE BİR TANE EKİP GÖREVLENDİRİLDİ

Sağlıkçılar ayrıca, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kentimize geldiğinde sadece bir tane 112 ekibi görevlendirildi. Fakat Erdoğan için seferberlik ilan ettiler. Akşener için ekip görevlendirin diye önceden haber bile verilmemişti” ifadelerini kullandı.