Eren Erdem 34. yaşına cezaevinde girdi

412 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, 34. yaşına cezaevinde girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan Eren Erdem ile ilgili mesaj paylaştı.

İmamoğlu mesajında, "CHP Parti Meclisi üyemiz @erenerdemnet 412 gündür adalet bekliyor. Bugün onun doğum günü, bu yüzden #iyikidoğdunErenErdem diyoruz; hak, hukuk ve adaletin de bir an önce tecelli etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KAFTANCIOĞLU'NDAN MESAJ

Ayrıca Eren Erdem'in doğum gününü kutlamak için, aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da olduğu birçok CHP'li video çekti. Kaftancıoğlu videoda şunları söyledi:

"Haksız, hukuksuz bir şekilde cezaevinde esir alınan, ikinci doğum gününü orada kutlamak zorunda bırakılan Eren Erdem, bir sonraki doğum gününü sevdiklerinle bir arada ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir ülkede kutlamak dileğiyle."

"TARİHE HUKUKSUZLUĞUN BELGELERİNDEN BİRİ OLARAK GEÇECEK"

Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"412 gündür cezaevinde tutulan arkadaşımız, CHP PM Üyesi @erenerdemnet bugün 34. yaşına da Silivri'deki hücresinde giriyor. Oğlu Ali'yle cezaevinde çektirdiği bu fotoğraf tarihe hukuksuzluğun belgelerinden biri olarak geçecek... Nice özgür yıllara Eren... #ErenErdemeÖzgürlük"