Malatya Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla "Bu pisliği temizleyecek olan ezilen halklarımızın demokrasi, özgürlük ve sosyalizm...

Malatya Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla "Bu pisliği temizleyecek olan ezilen halklarımızın demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelesidir" çağrısında bulundu. Açıklamada "Kontgerilla’dan hesap soralım" pankartı açıldı. "Kirli savaş suçluları yargılansın", "Çiller Ağar çetesi yargılansın" dövizlerinin açıldığı açıldı. ESP Temsilcisi Sevim Kaptan Ölç"Tepeden tırnağa çürümüş faşist sistemin katliamları pislikleri yeni bulgularla bir kez daha açığa çıkıyor, devrimcilerin, ilericilerin yıllardır dile getirdiği gerçekler hayatın şaşmaz terazisince bir kez daha kanıtlandı. Birkaç alt rütbeli askerle başlayıp arkasından bürokrasinin, emniyetin, yargı organlarının üniversitelerin eğitim kademelerinin ve gazetelerin yönetici unsurlarını kapsayan ve oradan üst düzey ordu komutanlarına uzanan Ergenekon operasyonuna yeni halkalar eklendi. Ve öyle görünüyor ki burada kalmayacak" diye konuştu.

Ölçmez "Ergenekon’un özünü yığınlardan gizleyebilmek amacıyla bin bir türlü yalana başvuruluyor. Yaşananları Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklananların kişisel sorumluluğu olarak yansıtma çabasıyla hareket ediliyor. Ergenekon devletin ta kendisidir. Tutuklanan generallerde bu kirli yapılanmanın devlet tarafından görevlendirilmiş kadrolarıdır. Açığa çıkan tablonun sonunda burjuva egemen sistemin geleceğinin tehlike de olduğu bilinciyle hareket eden Genelkurmay Başkanı "sorumlu mercileri" uyarma ve hizaya çekmede gecikmedi." diye konuştu.

Ölçmez, Güngören katliamını organize edenlerle Diyarbakır’da, Batmanda, Van’da ve diğer kentlerde patlayan bombaların faillerinin aynı eller olduğunu öne sürdü.