İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde şube ve ilçelere yeni atamalar yapıldı. Ergenekon soruşturması kapsamında isimleri sıklıkla...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde şube ve ilçelere yeni atamalar yapıldı. Ergenekon soruşturması kapsamında isimleri sıklıkla duyulan gizli tanıkların korunması için Tanık Koruma Şube Müdürlüğü kuruldu. Yeni kurulan müdürlüğe yine Ergenekon soruşturması kapsamında görev yapan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Azmi Reyhan Aras getirildi.
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İzmir'de uyguladığı sistemi İstanbul'da da deneyecek. Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü kuruldu. Cerrah döneminde önleyici hizmetler görevinde bulunan toplum destekli polislik her ilçede amirlik düzeyindeydi.

SORUŞTURMA MÜDÜRLERİ DEĞİŞMEDİ
Buna göre Ergenekon soruşturmasını yürüten polis müdürleri şubelerde kaldı. Terörle Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu, geçen ay rütbe alarak 2. sınıf emniyet müdürü olmuştu. Ekizoğlu Organize'den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı oldu. Terörle Mücadeleden Sorumlu Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder ise yerinde kaldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hüseyin Işıldak'ın da görev yeri değişmedi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevine ise Yurt Atayün getirildi.
İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer de 2. sınıf emniyet müdürü olmuştu. Yılmazer de İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı oldu. Cerrah döneminde bu şubeye şu anda Rize Emniyet Müdürü olan Şahmaz Demirtaş bakıyordu.
Demirtaş'ın terfi almasından sonra bu şubeye müdür yardımcısı atanmıyordu. Şube Cerrah'a bağlı olarak çalışıyordu. İstihbarat Şube Müdürlüğüne ise müdür yardımcısı Erol Demirhan getirildi.