Vedat ve Nuri Ergin kardeşlerin Uşak cezaevinde çıkardıkları isyan sırasında Veli Küçük ile olan ilişkilerini bundan 8 yıl önce itiraf ettikleri, Özdemir Sabancı suikastının faili Mustafa...

Vedat ve Nuri Ergin kardeşlerin Uşak cezaevinde çıkardıkları isyan sırasında Veli Küçük ile olan ilişkilerini bundan 8 yıl önce itiraf ettikleri, Özdemir Sabancı suikastının faili Mustafa Duyar"ı devlet emrettiği için öldürdüklerini itiraf ettikleri görüntüler ortaya çıktı.

Görüntüler isyan sırasında çekilmiş. Ergenekon soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz"e gönderilen bir CD"de ele geçen görüntülerde Ergin kardeşler"in Uşak isyanı ve isyan sırasında cama çıkarak aralarında yaptıkları konuşmalar kayda giriyor. Nuri Ergin, kardeşi Vedat Ergin"e devlet için kurşun sıktıklarını bağırarak Veli Küçük"ü aramasını istiyor. Görüntüler Fox tv"de yayınlandı.

 

5 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

118 kişinin rehin alındığı, insanların diri diri yakılıp, gözlerinin oyulduğu 2000 yılındaki Uşak Cezaevi olayında 5 kişi öldürülmüştü.

Görüntülerde itiraflar kanlı olaylar eşliğinde kayda giriyor:

Çete lideri Nuri Ergin önce pencereye çıkıyor.. Ve tarihi bir itirafta bulunuyor: Nuriş lakaplı Nuri Ergin"in "devlet bana öldürttü" dediği Mustafa Duyar Sabancı suikastının faili. Ardından elinde bir tabanca ile kardeşi Vedat Ergin çıkıyor pencereye, yanında yüzlerini maskelerle kapatmış adamları var. "Devlet için kurşun sıktık" diyor ve devlet olduğunu belirttiği kişinin kim olduğunu açıklıyor. (Bu kişi Veli Küçük). Ergin kardeşler ve adamları iç çamaşırına kadar soydukları bir mahkumu pencereden aşağı atıyor. Bir kaç dakika sonra pencereye çıkartılan bir mahkum daha var. Biraz önce aşağı atılan mahkum ona göre çok şanslı. Çünkü bu kişi aşağı atılmadan önce göğsüne 5-6 bıçak darbesi alıyor.

 

“DUYAR’I SUSTURMAK İÇİN”

Ergenekon iddianamesinde Ergin Kardeşler ile Veli Küçük ilişkisi şöyle yer alıyor:

"Nurişler çetesinin Mustafa Duyar"ı öldürmek için haklı bir nedenlerinin olmadığı, aldıkları talimat gereği bu eylemi gerçekleştirdikleri, cezaevi isyanındaki görüntülerden de Mustafa Duyar"ın öldürülmesi olayını Veli Küçük"ün talimatıyla yaptıkları, eylemin Duyar"ın konuşmasını önlemek için yapıldığı, dolayısıyla eylemi planlayan ve azmettirici olduğu anlaşılan Veli Küçük"ün hem DHKP-C terör örgütü hem de Nurişler çetesi ile koordinasyonu sağladığı anlaşılıyor."