Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına aday


Türkiye Barolar Birliği genel kuruluna bir ay kala başkan adayları ortaya çıkmaya başladı.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Sağkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TBB'nin 4-5 Aralık'ta yapılacak gene kurulunda başkanlığa aday olacağını duyurdu. Erinç Sağkan, paylaşımında şunlara yer verdi:

''Hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının teminatı, şeffaf, adil ve katılımcı bir TBB’yi yeniden var etmek için 4-5 Aralık 2021 tarihinde yapılacak Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda Birlik başkanlığına adaylığımı, tüm kamuoyuna büyük bir heyecan ve saygı ile bildiririm.

Savunmanın ağır ve organize bir saldırı altında yargı üçlemesinden soyutlanmaya ve parçalanmaya çalışıldığı bu dönemde; tüm baroların katkı ve katılımı ile savunmayı yeniden vazgeçilmezliğine ve saygınlığına hep birlikte kavuşturacağız.''

ERİNÇ SAĞKAN

Erinç Sağkan, 1978 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1999 yılında bitirdi ve Ankara'da avukatlık yapmaya başladı. 2010-2018 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu'nda görev alan Sağkan, Ekim 2018'da Ankara Barosu Başkanlığına seçildi.

TOBB ETÜ'de hukuk derslerine giren Sağkan, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni de bitirdi.

Türkiye Barolar Birliği'nin geçen yıl yapılması gereken genel kurulu koronavirüs kaynaklı salgın önlemleri kapsamında bir yıl ertelenmişti.