Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, önceki gün İzmir Nazım Kültürevi’nde İzmirlilerle buluştu.

Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, önceki gün İzmir Nazım Kültürevi’nde İzmirlilerle buluştu. Baş, kendini sosyalist olarak tanımlayanların TKP'ye oy vermesini istediklerini söyledi.
12 Haziran seçimlerinde TKP’nin aday listesi hakkında da konuşan Baş, bugün solda olan, soldan bakan herkesin ve tüm emekçilerin TKP listelerinde temsil edilmekte olduğunu söyledi. CHP’de yaşanan liste tartışmaları sonrasında adı geçen isimlerin istifasına yönelik yorumda bulunan Baş, sosyalist olduğunu söyleyen ve emekçi sol bir geçmişten gelen Hilmi Yarayıcı, Enver Aysever gibi isimlerin daha başında CHP’den aday olmalarının yanlışlığının altını çizdi. Baş “istifa eden isimlerden bazılarıyla daha önce görüşmüş ve bu duruma gelineceğini, isimlerinin listelerde beklenen sıranın altına yazılacağını söylemiştik” dedi.
CHP seçmeninin tercih yapması gerektiğini söyleyen Baş, “Şunu diyebilirim, TKP bu seçimde herkesin kendi bayrağı altında toplanmasını istemektedir. Yani gerçekten sosyal demokratım diyenler CHP’ye oy verecekse, kendini sosyalist olarak tanımlayan insanlar da TKP’ye oy vermeli. Biz bunu istiyoruz. Kaan Arslanoğlu bir yazısında Türkiye’de 1 milyon sosyalist var demişti. Eğer gerçekten kendine sosyalistim, komünistim diyen insanlar ideolojik olarak tutum aldıkları görüşün partisine oy verirlerse seçimlerdeki iddiamız da gerçekleşmiş olur” dedi. soL Haber