TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu. Ortada külliyen bir hukuksuzluk olduğunu söyleyen Baş, “Buna karşı sessiz kalmak mümkün değil. Sonuna kadar yanınızda olacağız” dedi.

Erkan Baş’tan Ekrem İmamoğlu’na ziyaret: Sonuna kadar yanınızdayız

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hakkında verilen ve siyasi yasak yolunu açan hapis cezası nedeniyle makamında ziyaret etti.

ANKA’nın aktardığına göre Baş’ı Saraçhane’deki makam odasında ağırlayan İmamoğlu, “Hem Türkiye demokrasisi adına hem de Türkiye’nin yaşadığı hukuksuzluklar sürecine dair değerli cümlelerinizi sürekli dinliyorum. Meclis çatısı altında birçok partinin temsilinin mümkün olmasını savunanlardanım. Ama bugünün Meclis’inde de gerçekten hem partiniz adına hem şahsınız adına benim için önemli olan, evrensel değerler üzerinden, toplumsal ihtiyaçlar üzerinden ortaya koyduğunu tavır. Bu süreçte de bize dönük desteğiniz için teşekkür ederim. Ziyaretiniz için de teşekkür ederim” dedi.

“TÜM YURTTAŞLARI KARŞISINA ALAN BİR KARAR”

İmamoğlu’na 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerin iptal edilmesinden bu yana destek verdiklerini söyleyen Baş ise ortada külliyen bir hukuksuzluk olduğunu söyledi. Baş, seçme ve seçilmenin temel bir hak olduğunu hatırlatarak, “Buna karşı sessiz kalmak mümkün değil. Kuşkusuz bir son değil bu. Hiç öyle değerlendirmiyoruz. Yeni bir dönemin belki de başlangıcı” yorumunu yaptı.

Bu kararı kendilerine karşı da alınmış bir karar olarak değerlendirdiklerini belirten Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kuşkusuz şahsınızı hedef alan kısmı var, CHP’yi hedef alan kısmı var, Altılı Masa’yı hedef alan kısmı var. Hepsi ayrı ayrı değerlendirilir ama toplamda, bu iktidara teslim olmayan, muhalefet kesiminde bulunan tüm yurttaşları karşısına alan bir karar. Bu kararın, aynı zamanda bize karşı da alınmış bir karar olduğunu değerlendiriyoruz. Sonuna kadar yanınızda olacağız. Ne yaparsanız biz de oradayız. O çizgide duracağız.”