TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek misiniz?" sorusuna, "Süreci bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleriyle toplantı yapacağız. 'İttifak olarak ortak bir tutum alalım' diyeceğiz" yanıtını verdi.

Erkan Baş'tan "Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyecek misiniz?" sorusuna yanıt

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu^nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

tv100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına katılan Baş, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyecek misiniz?" sorusuna verdiği yanıtta, "Süreci bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleriyle toplantı yapacağız. 'İttifak olarak ortak bir tutum alalım' diyeceğiz" dedi.

"Bizim ittifakımızın hem cumhurbaşkanlığı hem parlamento seçimlerinde ortak bir tutum alması lazım" diyen Baş, "Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı değil. TİP, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortak bir tutum almasını zorlar" ifadelerini kullandı.

Baş, şöyle devam etti: "‘Biz önümüzdeki seçimlerde iktidara geliyoruz’ demedik. Biz "Hedefimiz önümüzdeki seçimlerde ana muhalefet olmak" dedik. Biz 4 milletvekiliyle yaptığımız şeyi 14 milletvekiliyle ana muhalefet gücünde yapabiliriz."

"Ana muhalefet olursanız Kemal Kılıçdaroğlu’na mı muhalif olacaksınız?" sorusuna Baş, "Evet" yanıtını verdi.