TİP Genel Başkanı Erkan Baş, son olarak HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da “YSP’ye verilmeyen oylar AKP’ye yarar” sözleriyle dahil olduğu tartışmalara ilişkin konuştu. Baş, "TİP’e verilen oy TİP’e gider, başka kimseye gitmez. TİP 90 bin oy alırsa ne olur? Eğer siz bu oyu alabileceğimizi düşünüyorsanız bu oyu 100 bine çıkarmak için çalışalım. TİP’in olmadığı bir Meclis daha büyük bir risk" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Erkan Baş’tan Pervin Buldan’ın “YSP’ye verilmeyen oylar AKP’ye yarar” açıklamasına yanıt

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, son olarak HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın dile getirdiği sözlerin de dahil olduğu tartışma hakkında konuştu. Baş, kendilerine verilen oyların TİP dışında hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi.

GAİN Medya'da Duygu Demirdağ'ın konuğu olan Erkan Baş, Demirdağ'ın, Pervin Buldan'ın sözlerini hatırlatarak sorduğu "TİP’e verilen oylar AKP’ye mi gidiyor? Boşa mı gidiyor?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"TİP’e verilen oy TİP’e gider, başka kimseye gitmez. TİP zaten ittifak sayesinde ülke çapındaki barajı aşmış durumda. İstanbul 3. bölgede Erkan Baş 100 bin oy alırsa milletvekili olur, 200 bin oy ile Meryem Göktepe de milletvekili olur. Eğer geride kalan 5 yıl içinde TİP’in sizi iyi temsil etmediğini düşünüyorsanız bize oy vermeyin. 100 bin oy alamazsak ne olur? Ben alabileceğimizi düşünüyorum. TİP 90 bin oy alırsa ne olur? Eğer siz bu oyu alabileceğimizi düşünüyorsanız bu oyu 100 bine çıkarmak için çalışalım. 90 bin oyu başka bir yere göndermekten daha kolay bir iş. Bu risk herkes için var. TİP’in olmadığı bir Meclis daha büyük bir risk."

"BASIN ÜZERİNDEN TARTIŞMAYA GİRMEDİK"

Erkan Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı içinde görüş farklılıkları olsa da bir çatlak meydana gelmediğini ifade etti. "TİP olarak belli bir toplumsal güç yarattığımızı düşündüğümüz ve hem muhalefete hem ittifaka olumlu etkisi olabileceğini düşündüğümüz yerlerde aday çıkardık" diyen Baş, ittifakın muhalefet için önemine ilişkin ise şunları söyledi:

"En fazla başlık 'İttifakta çatlak' diye atıldı. İttifakın mantığı farklılıkları birlikte yürütebilmek zaten. Bu ittifak Türkiye için çok önemli bir ittifak. TİP bu ittifakın bir parçası olduğu için baraja takılmıyor. Hiçbir zaman ittifak ortaklarımızla basın üzerinden bir tartışmaya girmedik. Bizim ittifakımızı bölmek için seçim sistemi kurguladılar ama geldiğimiz yerde mevcut seçim yasasından en ağır hasarı alan Cumhur İttifakı oldu. Kurdukları tuzağa kendileri düştü."

BULDAN NE DEMİŞTİ?

İstanbul Kadıköy’de düzenlenen Bahar Şenliği’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Yeşil ve Sol parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar bu böyle bilinsin, böyle algılansın. İttifak içerisinde başka partilere verilen oylar ittifaka yazılmaz. Her partinin kendi hanesine yazılır. Tek adresiniz Yeşil Sol” demişti.