Ermenek’te direniş devam ediyor

Ağustos ayından bu yana maaş alamayan ve geçtiğimiz günlerde de tazminatları ödenmeden işten çıkarılan Ermenekli madenciler, eylemlerinin yedinci gününe girdi.

Karaman Ermenek’teki Öz Merkez Madencilik’e bağlı “Cenne 1” sahasında çalışan madenciler yedi gündür terk etmedikleri madenden, haklarını alana kadar ayrılmayacaklarını söyledi.

Eylemlerini bir haftadır kararlılıkla sürdüren madencilerin yaptığı açıklamada şöyle denildi:

“Biz maaşlarımızı almak zorundayız. Ağustos ayından beri alamadığımız maaşlarımızı almak zorundayız. Evimize ekmek götürmek zorundayız. Çoğumuzun evi kira, çocuklarımıza harçlık veremiyoruz. Burada yatıp kalkacağız, maaşımızı almadan bir yere gitmiyoruz.”

'SAYIMIZ 40’A YÜKSELDİ'

BirGün’e konuşan madenci Yunus Akman, eyleme 27 Şubat’ta 6-7 kişi ile başladıklarını söyleyerek sayının her geçen gün arttığını dile getirdi. Eylemdeki madenci sayısının 40’a ulaştığını ifade eden Akman, “Hakkımızı almak için buradayız. Yedi ay boyunca maaş almadık ve bir de üzerine tazminatlarımız ödenmeden işten atıldık. Ekonomik olarak çok zor durumdayız ve sesimizi duyurmaya çalıyoruz. Herkesi mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.