Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin kapısındaki haçı söken Mazlum D., adlı kişinin çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı açıklandı

Ermeni Kilisesi'nin kapısındaki haçı söken kişi serbest bırakıldı

Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin kapısındaki haçı söken Mazlum D. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, 23 Mayıs’ta Üsküdar'da bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin giriş kapısı üzerinde bulunan haçı kıran Mazlum D. (26), Kartal Anadolu Adliyesi’nde çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Emniyetin yaklaşık 200 kamera incelemesinin ardından gözaltına alınan Mazlum D. emniyet işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

'O GÜN BİRAZ SİNİRLİ VE ÖFKELİYDİM'

Savcılık sorgusunda Mazlum D., “O gün sokağa çıkma yasağı olduğunu biliyordum. Biraz fazla yürüyerek Kuzguncuk'a kadar geldim. O gün biraz sinirli ve öfkeliydim. Kuzguncuk'ta kilisenin önünden geçerken bir anda haçın olduğu yere tırmanıp sökerek yere attım. Ben bu olayı kiliseye ya da haça yönelik yapmadım. Bir insan zaman zaman öfke patlaması yaşayabilir. Ancak bu öfke patlamasının kilise veya haçla ilgisi yoktur. Hareketimin kiliseye yönelik bir saldırı olarak algılanmasını istemiyorum. Benim tüm dinlere saygım vardır. Olay bir anda gelişti. Öncesinde böyle bir amacım ve planım yoktu. Meydana gelen hasarı karşılamaya hazırım. Benim herhangi bir terör örgütüyle bağlantım yoktur" dedi.

Savcılık sorgusunun ardından, “İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkemede pişman olduğunu söyleyen Mazlum D. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Elde edilen 200 adet kamera görüntüsü incelemesinde Mazlum D.(26) isimli şahsın, Beykoz Kanlıca Sahili'nden başlayıp, Surp Krikor Ermeni Kilisesi'ne uğradığı ve burada bahse konu olayı gerçekleştirdikten sonra Üsküdar ilçesi Yavuztürk Mahallesi, Ayvacı Sokak üzerinde bulunan ikametine kadar 20 km boyunca yürüdüğü tespit edilmiş ve şahıs ikametinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahsa bu suçu neden işlediği sorulduğunda, şahıs planlı bir şey olmadığını, bir anlık sinirlenerek bu suçu işlediğini görevlilerimize beyan etmiş, yapılan sorgusunda çok sayıda suç kaydının olduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.