Ermenistan Dışişleri Bakanı “Karabağ güvenliğine tehdit oluşturmayan belirli Azerbaycan topraklarını iade edebiliriz” dedi

Ermenistan Azerbaycan’a toprakları iade edecek

Azerbaycan ile yıllardır Dağlık Karabağ konusunda ihtilaflı olan Ermenistan’dan sürpriz bir açıklama geldi. Hürriyet’ten Nerdun Hacıoğlu’nun haberine göre Erivan yönetimi işgal altında tutmaya devam ettiği bazı Azerbaycan topraklarını Bakü’ye iade edebileceğini açıkladı.

Erivan’da düzenlenen 6. Ermeni Diyasporası forum toplantılarında sürpriz açıklamayı yapan Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan, “Karabağ ihtilafının çözüme kavuşturulması için AGİT çerçevesinde devam eden görüşmelere ivme kazandırmak için biz Ermeni tarafı olarak Karabağ güvenliğine tehdit oluşturmayan belirli Azerbaycan topraklarını iade edebiliriz” şeklinde konuştu.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında 1991-94 yılları arasında gerçekleşen Karabağ Savaşı’nda, Ermeni güçleri Karabağ dışında 7 Azerbaycan ilini de işgal etmişti. Günümüzde Ağdam, Kelbecer, Laçin, Cebrail, Fuzuli, Kubatlı ve Zengilan illeri Ermeni güçleri kontrolü altında bulunuyor.

Ermenistan’ın Karabağ dışında işgal altında tutuğu Azerbaycan topraklarını iade etme kararının arkasında Rusya’nın olduğu öne sürülüyor.