“Ermişler ya da Günahkarlar” 8 Kasım’da, Besa Sahne'de seyircisiyle buluşmayı bekliyor.

"Ermişler ya da Günahkarlar" 8 Kasım’da perde diyecek

Cevahir Besa Sahne’nin yapımcılığını üstlendiği, Anthony HOROWİTZ’in yazdığı, Zeynep AVCI’nın Türkçeleştirdiği, Onur ERBİLEN’in yönettiği “Ermişler ya da Günahkarlar” oyunu 8 Kasım 2022’de prömiyer yapmaya hazırlanıyor.

Cevahir AVM’nin içinde bulunan Besa Sahne, bu kez “Ermişler Ya Da Günahkarlar” oyunuyla seyircileri bilinç dışındaki örtük yanlarıyla yüzleştirmeye hazırlanıyor.

Ermişler Ya Da Günahkarlar”ın yönetmen koltuğunda “Köprüden Önce Son Çıkış, Hotel Erciyes Palas, Kör Baykuş, Escobar Funeral” gibi birçok oyundaki reji ve dramaturgi çalışmalarıyla seyircide etki uyandıran Onur Erbilen oturuyor.

Oyuncu kadrosunda; “Rüzgara Karşı Pişmaniye Yemek, Şaşkın Demokrat” oyunlarından izlediğimiz Aziz Çoban, “Köpek, Edebi Barış, Parantez İçindeki Kadın, Güzel Bir Gün” oyunlarından tanıdığımız Burak Demir, “Bir Öyle Bir Böyle, Aşk Tamircisi, Oyun Nasıl Oynanmalı?”dan bildiğimiz Cemre Melis Çınar yer alıyor.

“Ermişler ya da Günahkarlar” oyununun biletleri Biletix, Biletinial, ilgili gişeler ve fırsat sitelerinden alınabilir.

Güncel Oyun Takvimi

►8 Kasım 2022 BESA SAHNE CEVAHİR A SAHNE – 20:30 (PRÖMİYER)

►9 Kasım 2022 BESA SAHNE CEVAHİR A SAHNE – 20:30

►17 Kasım 2022 BESA SAHNE CEVAHİR A SAHNE – 20:30

►18 Kasım 2022 MALL OF İSTANBUL MOİ SAHNE - 20:00

►25 Kasım 2022 BURSA NİLÜFER BELEDİYESİ UĞUR MUMCU SAHNESİ – 20:30

►26 Kasım 2022 ATAKÖY YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ MÜŞFİK KENTER SAHNESİ – 20:30

OYUNUN ÖZETİ

Seri katil biyografileri yazarı Mark Styler, yeni yazacağı kitap için psikiyatrinin sınırlarını zorlayan yöntemleriyle bilinen Fairfields Akıl Hastanesi’ne gelir. Azılı seri katillere ev sahipliği yapan bu hastanedeki Easterman adında bir seri katil onu yakından ilgilendirmektedir. Yazar Mark Styler, Easterman ile kısa bir görüşme yapabilmek için akıl hastanesinin sorumlusu gizemli Doktor Farquhar ve hemşire Plimpton’ı aşmaya çalışır. Bu engelleri aşma sürecinde içindeki ermiş ve günahkarla yüzleşmeye başlar: insan doğasının karanlık, vahşi, saldırgan, suça ve şiddete eğilimli yanlarıyla savaşmak zorundadır. Kariyerinde yükselmek için geldiği hastanede delilikle dahiliğin, korkuyla cesaretin, ölümle yaşamın iç içe geçtiği bir oyunun içinde kalır. Kim ermiş, kim günahkâr, kim?.. Kim?.. Ya siz? Sizin içinizdeki ermiş ve günahkarla yüzleşmeye cesaretiniz var mı?