İstanbul'da Başakşehir'de bulunan 'Ağaoğlu My World Europe' sitesinde, Eros isimli kediyi katleden İbrahim Keloğlan'ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, Keloğlan hakkında iyi hal indirimi uygulayarak 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, savcının tutuklama istemine uymadı, Keloğlan hakkında yurtdışı çıkış yasağı koydu.

Kaynak: DHA

İstanbul Başakşehir'de bulunan 'Ağaoğlu My World Europe' sitesinde doğup büyüyen ve yaklaşık 6 yaşındayken aynı sitede yaşayan Eros'u dakikalarca işkence ederek öldüren İbrahim Keloğlan'ın yargılandığı davada karar açıklandı.

ANKA'nın aktardığına göre, Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatlarının yanı sıra çok sayıda yaşam savunucusu da katıldı.

Mahkeme, Keloğlan'ın 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını karar verdi. Ancak iyi hal indirimi uyguladı, ceza 2 yıl 6 ay hapse çevrildi.

ADLİ KONTROL KARARINA TEPKİ

Duruşmada, mahkeme heyeti, savcının tutuklama istemine uymadı, sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı koydu.

Duruşmayı izlemek üzere çevre illerden de Küçükçekmece Adliyesi'ne yüzlerce kişi geldi. Kararın ardından adliye koridorlarında ve önünde bekleyen hayvanseverler, "Eros için adalet", "Katil İbrahim" ve "İbrahim Keloğlan tutuklansın" sloganları attı.

Yurttaşlar adliye içinde ve kapısında tepkisini göstermeye devam etti.

***

NE OLMUŞTU?

İstanbul Başakşehir'deki ulunan 'Ağaoğlu My World Europe' sitesinde bir asansörde 1 Ocak akşamı İbrahim Keloğlan'ın defarca tekmelediği kedi, 6 dakika süren işkencenin sonunda yaşamını yitirmişti.

Keloğlan, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından 4 Ocak'ta tutuklanmış, 8 Şubat'ta da hakim karşısına çıkmıştı. Sanık, Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, evcil hayvanı kasten öldürme suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılsa da cezası ertelenerek tahliye edilmiş, savcılık ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi bu karara itiraz etmişti.

Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi itirazları kabul etmişti. Kararda, kedinin kaçmaya çalışmasına rağmen sanığın eylemini ısrarlı bir şekilde devam ettirdiği, dakikalarca kovalayıp tekmelediği, üzerine basarak ölümüne neden olduğu belirtilmişti. Hayvanların korunması için caydırıcı cezalara ihtiyaç olduğu anlatılmıştı.

Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmuştu. Üst mahkemenin bu kararı ile Keloğlan'ın yeniden yargılanmasına hükmedilmiş oldu.