Ertuğrul Kürkçü'den, AKP tüzüğüne 'mankurt' benzetmesi

Yeni bir “demokrasi ve barış planı” çağrısı yapılan HDP kongresinde, AKP'nin yarın yapacağı kongresinde “tek millet, vatan, bayrak, devlet” ifadesinin yer alacağı tüzük değişikliğine “mankurt” tepkisi geldi. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Ergenekon ve MHP’nin taşıdığı mirasa AKP’yi de ortak ettiğini söyleyerek, “Bu mankurt tüzüğü” dedi.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Kürkçü, AK Parti’nin yapmayı planladığı tüzük değişiklik için şunları söyledi:

“Bu iktidar partisinde eşit yurttaşlık, barış iradesinin olmadığını gösterir. Ergenekon ve MHP taşıdığı mirasa AKP’yi ortak etmiş oldu. Bu mankurt tüzüğü. Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle kendine ait olmayan fikirleri kendinin gibi savunarak mecburen faşistlik yapıyorlar. Öyle olunca ortaya da böyle bir tüzük çıkıyor. Bunlar yapılır ama ama tarihte bitmemiş bir savaş, sonu gelmemiş bir diktatörlük, yıkılmamış bir istibdat rejimi yok. Bunu biz yaşarken görsek iyi olur.”

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Türkiye’deki sorunların temelinde tekçi bakış açısı olduğunu belirterek, “Bu zamanın ruhunu anlamamak Orta Doğu’yu yorumlayamamak, kendi ihtiraslarına saplanma dışında anlaşılmaz” dedi.