Ertuğrul’un adı tarihe mücadeleyle yazıldı
Fotoğraf: BirGün

BirGün/EGE

Türkiye 70’ler devrimci hareketinin önder isimlerinden Ertuğrul Karakaya’nın ölümün 45’inci yılında Manisa Salihli’deki mezarı başında anıldı. Salihli Asri Mezarlığı’ndaki anma töreni saat 18.00’de gerçekleşti. Anmaya SOL Parti, diğer siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri katıldı.

Anmada söz alan SOL Parti Salihli İlçe Başkanı Seyfullah Kocamış şunları söyledi: “Ülkemiz tarihinde geriye baktığımızda bağımsızlık yolunda o kadar çok arkadaşımızı yoldaşımızı kaybettik, o kadar çok öldük ki. Ama hiç bıkmadan yılmadan usanmadan yolumuza mücadelemize devam ediyoruz. 45 yıl önce 13 Şubat 1977 ODTÜ’ye Hasan Tan’ın rektör olarak atanmasının ardından başlatılan boykotta ÖTK sözcüsü olarak kapıda, jandarmanın önce arkadan ateş ederek vurup sonra süngüleyip katlettiği yoldaşımız Ertuğrul Karakaya’yı anmak için burada toplandık. Ertuğrul’u anmak; onu anlamak demektir. Ertuğrul’u anmak, onun mücadele bayrağını bıraktığı yerden alıp aynı kararlılık ve inançla sürdürebilmek ileriye taşıyabilmek demektir. Ve biz diyoruz ki; öleceğiz, dirileceğiz yeniden öleceğiz ama başaracağız ve bu ülkenin en güzel yerine ölen arkadaşlarımızın adını altın harflerle yazacağız” dedi.

SOL Genç’ten yapılan açıklamada ise “Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Ertuğrul Karakaya, katledilmesinin ardından 45 yıl geçmiş olmasına rağmen hafızalarımızda berrak bir su gibi yaşıyor ve mücadelemizde anılmaya devam ediyor. Biz, Türkiye’nin 20. yüzyılının kanlı tarihine kendini mücadelesiyle yazdırmış bir devrimciden bahsederken, onu ve uğruna canını verdiklerini bugünkü mücadelemize taşıyoruz. Devrim, uzun soluklu bir yol ise Ertuğrul bu yolun mücadeleci neferlerinden biridir. Belki de tüm kelimeler bu kısacık ömrün yanında bir hiçtir” denildi. Karakaya 8 Haziran 1977’de ODTÜ’de Rektör Hasan Tan’a karşı yapılan boykotta Jandarma Er Osman Özdemir tarafından katledilmişti.