Taraf’ın haberine göre Özkök ve Birand, Başbakan Erdoğan’a çok yakın bir ismin Doğan Grubu yöneticilerine, Şam ile ilişkilerin...

Taraf’ın  haberine göre Özkök ve Birand, Başbakan Erdoğan’a çok yakın bir ismin Doğan Grubu yöneticilerine, Şam ile ilişkilerin böylesine gergin olduğu bir dönemde Esad’a propaganda yapma imkânı tanımanın Türkiye’nin yararına olmayacağı mesajını vermesi üzerine bu kararı aldıkları öğrenildi. Habertürk Gazetesi Yazarı Amberin Zaman ise Fatih Altaylı’nın “Esad ile ilgili bir şeyi gazetemde kullanmam dedim” sözlerine ekleyecek bir şeyinin olmadığını söyledi.

HÜSNÜ MAHALLİ ARACI OLDU
Suriye’de muhaliflerle rejim arasında çıkan çatışmalardan sonra Devlet Başkanı Esad’dan röportaj talebinde bulunan dört gazeteci randevuya olumlu cevap aldı. Ancak görüşmeye kısa bir zaman kala Ertuğrul Özkök, M. Ali Birand ve Amberin Zaman, Şam’a gitmekten vazgeçti. Özkök, Birand, Zaman ve Çakırözen röportaj için Suriye kökenli Akşam ’ın köşe yazarı Hüsnü Mahalli’den aracı olmasını istemiş. Suriye ile ilişkilerin gergin olduğu dönemde uzun zamandan beri beklenen Şam’dan beklenen haber geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Amberin Zaman, Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’nın “Amberin Zaman, Esad ile olan görüşmeye davet aldığını bana söyleyince ona bunları anlattım ve “İster git ister gitme... Ama ben böyle bir durumda Esad ile ilgili bir şeyi gazetemde kullanmam dedim. Kararı Amberin’e bıraktım” açıklamasına ekleyecek bir şeyinin olmadığını söyledi. Zaman, Esad’ın Birand ve Özkök’ün kararlarından sonra röportaj vermenin anlamsız olduğunu düşünerek randevuyu iptal edeceğini düşündüğünü söyledi.