Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye Devlet Başkanı Esad ile Şam’da bir araya geldi. Putin, görüşmenin ardından Esad ile birlikte Emevi Camisini ziyaret edip tarihi anıtın simgelerini inceledi

Esad ile görüşen Putin, Emevi Camisini ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesi Esad ile Şam'da bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Emevi Camisine giden ikilinin fotoğrafı, Suriye haber ajansı SANA tarafından paylaşıldı.

Kremlin Sözcüsü, Putin’in Suriye programının devamında birkaç tesisi ziyaret etme planı olduğunu belirtmişti.

Suriye resmi haber ajansı SANA şunları kaydetti:

"Esad ile Putin, bölgedeki son gelişmelere ışık tutarken İdlib vilayetindeki terörü yok etme planları ve oradaki Suriyeli vatandaşların güvenliği ile ilgili konuları tartıştı. Başkanlar ayrıca Türkiye tarafından Suriye’nin kuzeyinde yapılan icraatları ve Suriye krizinin çözümüne yönelik siyasi sürece uygun durumların yaratılması konusundaki meseleleri masaya yatırdı."

Esad ile birlikte Şam’ın Emeviler Camisini ziyaret edip tarihi anıtın simgelerini inceleyen Putin, Emeviler Camisinde bulunan Vaftizci Yahya'nın türbesini ziyaret edip kaydını yaptı.

ERDOĞAN ‘EMEVİ CAMİİ’NDE NAMAZIMIZI KILACAĞIZ’ DEMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılında "İnşallah biz en kısa zamanda Şam'a gidecek, Selahaddin-i Eyyubi'nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camii'nde namazımızı da kılacağız" demişti.